Haber Merkezi / Azlal, Gençler İçin Nabî kitabında özellikle genç okuyuculara Yahya Kemal'in tanımıyla 'Kökü mazide olan atiyim' mesajını vermiş. Yazar, Şair Nabî'nin penceresinden geçmiş, bugün ve gelecek arasında bir köprü kurmaya çalışıyor. Bu köprüde geçmişini bilen gençliğin geleceği iyi kurguladığını ve her anını ümit yüklü bulutlar taşıyarak bereketli yağmurlara dönüştürdüğünün altını çiziyor. Bu şuurdaki gençliğin ne geçmişe saplandığını ne de gelecek konusunda kaygıya düştüğünü kitaptan örneklerle ispatlamaya çalışıyor.

Gençler İçin Nabî kitabın yeni baskısına neler var?
Gençler İçin Nabî kitabının ikinci baskısında Şair Nabî'nin Ayasofya şiirine yer verildi. Şiirin orijinal el yazması kitaba konuldu, ayrıca şiir günümüz Türkçesine aktarıldı ve tahlili yapıldı.
Azlal, kitaba dair şu notları da aktardı: 'Kitapta ayrıca pedagojik anlamda Şair Nabî'nin hangi öğütleri bu gün gençlere sunulabilir, bunun üzerinde epeyce mesai harcadık. Konunun uzmanlarıyla çalıştık. MEB'in değerler eğitimini gözden geçirdik. Şair Nabî'nin öğütleri ile bu değerler öğretimi-eğitiminin birebir örtüştüğünü gördük. Bunların tespitini yaparak MEB'in değerler eğitimi müfredatında Şair Nabî'nin öğütlerinden de yararlanacağı bir materyal oluşturduk. Ayrıca Şair Nabî'nin Diyarbakır ile hatıraları, Manisa şehri ile hatıralarını da Nabî'nin Şehirleri bölümüne ekledik. Özellikle şairin Diyarbakır ile hatıralarını Âli Emiri tezkiresinde çok canlı bir şekilde anlatıyor. Fakat şimdiye kadar ne hikmetse hiç bir edebiyat tarihçisi Şair Nabî üzerinde hazırladığı kitaplarında bu şehrin Nabî üzerinde tesiri ve önemine değinmedi.' dedi.

Yazar Eyyüp Azlal kimdir?
976 yılında Şanlıurfa- Viranşehir'de doğdu.1999 yılında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Yine aynı üniversitede 2010 ve 2013 tarihlerinde yüksek lisansını bitirdi. 2014'te özel öğrenci statüsünde doktora yaptı. Azlal, öğrencilik yıllarında üniversitede bir gurup arkadaşıyla birlikte İ.Ü Edebiyat Fakültesi'nin 'Geleneksel Şiir Gecelerini hazırladı (1996-99). Ay Vakti, Memleket Edebiyat, Seyir, Sebilürreşat, Kültür ve Dil Edebiyat Dergilerinde edebî ürünleri çıktı.
Azlal, on yıl Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Kütüphanesinde idarecilik yaptı. Bir dönem Tahran Yunus Emre Enstitüsünde Kültür ve Sanat Koordinatörlüğü görevini yerine getirdi. MEB'de Türk Dili ve Edb. Öğrt. olan Azlal, çeşitli gazete ve dergilerde; kültür, sanat, edebiyat, eğitim ve öğretim alanında yazılar yazmaktadır. Bu yazıların bir kısmı kitaplaştı.
Yazarın neşredilen eserleri şunlardır: Hz. Eyyub Ve Sabır (İnceleme-Antoloji), Cihanın Öte Yakası (Gezi-Hikaye), Abdülkadir Karahan'a Armağan (Ortak Çalışma), Efsane Nehir Fırat (İnceleme), Leyla'dan Bahsediyorlar (Şiir), Yabancılar İçin Modern Türk Şiiri (İnceleme-Antoloji), Gençler İçin Nabî (monografi)