Seyfullah POLAT / Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştirmeye devam eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.
Programda; Şanlıurfa Vakfı Üyelerinin sorularını cevaplayarak istişarelerde bulunan Başkan Baydilli; Karaköprü ilçesinde yapılan alt ve üstyapı çalışmaları, sanat ve kültür faaliyetleri ile çevre düzenlemesi hakkında katılımcılara sunum yaptı.
252 bin nüfuslu ilçede öncelikli olarak insana yatırım yapmayı önemsediklerini ve insan odaklı yaklaşımla önemli sorunları çözüme kavuşturduklarını dile getiren Baydilli, "850 bin öğrencinin yaşadığı ilçede kadın, genç ve çocuklara yönelik birçok projeyi hayat geçirdik ve projelerimiz devam ediyor. Daha yeşil bir ilçe için 2019 yılında 13 adet park, 2020 yılında 19 adet park, 2021 yılında 17 adet park ve 2022 yılında 18 adet yeni parkı Karaköprü'ye kazandırıp Şanlıurfa'nın en fazla yeşil alana sahip ilçesi olduk" diye konuştu.

ŞANLIURFA'DA KİTAP OKUMA ORANI DÜŞÜK
Türkiye'de özellikle Şanlıurfa'da kitap okuma oranının düşük olduğuna vurgu yapan Başkan Baydilli, yaş ortalamasının 20 yaş olduğu ilçenin kültür, sanat ve eğitim alanında Şanlıurfa'nın yüzü olacağını söyledi.
ŞANVAK Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karahan da Şanlıurfa'nın modern yüzü Karaköprü'de yapılan çalışmaları dinlemek için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'yi ağırladıklarını ve çok güzel bir sohbet gerçekleştiğini dile getirdi.
Karahan, Başkan Baydilli'nin ilçede yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde kendileriyle paylaştığını ve sorulara içtenlikle cevap verdiğini belirterek katılımları ve sohbeti için teşekkür etti.
Başkan Baydilli, programda Şanlıurfa Vakfı üyelerine kitap ve dergi hediye ederken, program sonunda üyelerle hatıra fotoğrafı çekildi.