Haber Merkezi /Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri başarılı bir operasyona imza attı.
'Halk sağlığı ile oynayan her kim olursa taviz verilmeyecek. Biz daima vatandaşımızın yanındayız' diyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Ramazan Ayı öncesi alışverişlerde yaşanacak yoğunluktan dolayı zabıta ekiplerine denetimleri sıklaştırılması talimatını verdi. Ekipler de Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşarer eşliğinde ilçe merkezindeki market zincirler ile bakkalları denetime çıktı. Denetimlerde ürünlerin tarihi, gramajı, etiket fiyatları, hijyen durumları, stoklanan ürün olup olmadığı kontrol edildi.
Denetimlerde çok sayıda tarihi geçmiş ürüne el konulurken, sahte şampuanlar da ele geçirildi.
Konuya dair açıklama yapan Başkan Yardımcısı Yaşarer stokçuluk yapanlara da cezai işlem uygulandığını belirterek 'Akçakale Belediye Zabıta ekipleri ile birlikte Ramazan öncesinde fahiş fiyatlar, stokçuluk ve tarihi geçmiş ürünler üzerinde yapılan denetimlerde zincir marketler ve küçük esnaflar denetlenmiş ve yapılan denetimler sonucunda fahiş fiyat ve stokçuluk yapan esnafa gerekli cezai yaptırım uygulanmış; ayrıca tarihi geçmiş ürünler toplanmış ve imha edilmek üzere geçici olarak muhafaza altına alınmıştır.
Zabıta ekibi arkadaşlara teşekkür ediyor, ilçe halkımıza Ramazan Ayı öncesi yapmış olduğumuz çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yapıyor ve Ramazan için mübareklerimi sunuyorum' dedi.