Mutlu GÜNEŞ/ İlgili Daire Başkanları ve Teknik Ekibiyle birlikte Fırat'ın incisi olarak bilinen Birecik ilçesinde temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; ilk olarak beraberindeki Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ve Kaymakam Kadir Duman ile heyelan sebebiyle sık sık ulaşımın aksadığı Birecik Sahil Yolu'nda sürdürülen çalışmaları inceledi.

BEYAZGÜL: SAHİL YOLUNUN EN KISA SÜREDE HİZMETE AÇILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Birecik Sahil Kültür Yolundaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ankara'da Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ile birlikte sürdürdükleri girişimler sonucunda ödenek taleplerinin kabul gördüğünü belirterek, 'Birecik Sahil Kültür yolundayız. Burada meydana gelen heyelan neticesinde yol ulaşıma kapanmıştı. Ardından Ankara temaslarımızda bu yol için ayrı bir ödenek tahsis edilmesini sağladık. Yolun 750 metresi duvarla örüldü ve 450 metresi de tıraşlanmış durumda. Tamamı 3 bin 250 metre olan bu güzel yolun bir an önce tamamlanıp hizmete açılmasını istiyoruz' diyerek konuyla ilgili Valilik ile koordinasyon halinde çalıştıklarını ifade etti.

İLÇEDE 22 KİLOMETRELİK BETON YOL UYGULAMASI TAMAMLANDI
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilçede yapımı tamamlanan 22 kilometrelik beton yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Beyazgül, 'Bozdere - Güzelyurt, Göktepe - Eşmeler, Süleyman Şah Karakolu güzergahında bulunan ve yaklaşık 20 köyün kullandığı grup yolunda tamamlanan çelik hasırlı beton yolu hizmete açtık. Bu yol hem genişlemiş oldu hem de daha uzun ömürlü bir yol haline geldi. Yine bu güzergahta bulunan Güzelyurt kırsal mahallemizde köprü çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız daha konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat edecekler' ifadelerini kullandı.

BİRECİK'İN YOL AĞINI GENİŞLETİYORUZ
Birecik ilçesinde devam eden üstyapı çalışmalarıyla ulaşım ağının genişlediğine dikkat çeken Beyazgül, 'Birecik ilçemize daha birçok yatırım ve hizmet yaptık. Meyancı, Haydar Ahmet, Şanlıavşar, Kural ve İnaplı grup yolu asfalt çalışmaları tamamlandı. Fen eşleri ekiplerimiz Karşıyaka Mahallesi, Fıstıkçılar Hali yolu üzeri, Nizip yolu üzeri, mezarlık önü, Abdi ipekçi Caddesi, Köprüyol Caddesi, Meydan Mahallesi, Eski hastane yolu, asfalt serim çalışmaları tamamlandı. Bu yol uzun süre konuşulmuş ancak yapılmamıştı' diyerek ilçeye kazandırılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

İLÇENİN 50 YILLIK SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ
Birecik'in 50 yıllık su sorununu çözecek altyapı yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'ŞUSKİ tarafından Birecik'te 62 milyon 830 bin TL yatırım bedelli Birecik İçme Suyu Şebekesi ihale edildi. İsale hattı ihale edildi. Birecik Arıtma tesisi ihale edildi. 2 terfi istasyonunun yer alacağı bu ihale, Birecik halkının daha sağlıklı su içmesine olanak sağlayacak. Kanalizasyon şebekesi ve atık su için de 200 Milyon TL civarındaki bir yatırım inşallah Birecik ilçemize geliyor. Yani Birecik ilçemizin içme suyu şebeke hattı ve kanalizasyon altyapısında yaşadığı 50 yıllık sorununu çözüyoruz. Nasıl ki bugün beton yolu çözdük. Bütün sorunlarını çözüyoruz. Kadın destek merkezi, gençlik merkezi ve Birecik Mezbahası da yenilendi' ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

MİRKELAM: ZEYNEL BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ilçelerine yapılan hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, 'Yaklaşık 20 köye ulaşımı sağlayan grup yolunun tamamlanmasıyla vatandaşlarımız daha güvenli ve konforlu bir ulaşım altyapısına kavuştu. Bu yolu ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımıza ve teknik ekibine teşekkür ediyoruz' diye konuştu.