Ayser Polat

Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatif ( ŞİKOP) Başkanı Bekir Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri isot üreticilerinin sorunlarını Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a aktardı.

Şanlıurfa'nın marka değeri olan isot üretiminin yüzde 95'ni üreten üreticilerin üye olduğu Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifi başta yıllardır çözülemeyen kurutma alanları olmak üzere diğer sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak adına temas ve ziyaretleri kapsamında Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile bir arayla geldi.

Mehmet Canpolat'a ŞİKOP Üyesi üreticilerin yaşadıkları sorunları aktararak çözüm noktasında yardım beklediklerini dile getiren ŞİKOP Başkanı Bekir Polat; Üyelerimizin büyük çoğunluğu Sırrın ve Karşıyaka Mahallelerindeki kiraladıkları boş arsalarda isot kurutma işlemini gerçekleştirmektedir. Artık mahalle aralarında kalan bu alanlar hem hijyenik ortamdan uzaklaşmakta hem üreticilerimizi hem vatandaşımızı hem de Belediyelerimizi sıkıntıya sokmaktadır. ŞİKOP olarak Belediyelerimizden ücreti karşılığında yer tahsisi veya kiralama konusunda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz' dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ta yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; İsot, Şanlıurfa'nın marka değeri olan ve önemli bir istihdam sağlayan bir lezzet ürünümüzdür. Marka değerimize sahip çıkmak üreticilerimize yardımcı olmak adına bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İnşallah ilgili kurumlar ile görüşülerek bu sorunların çözüleceğine ve isot üreticilerimizin daha hijyenik ve uygun alanlarda üretim yapacaklarına inanıyorum' dedi.