Tuğba Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği ( ŞUTUDER) Urfa Kalesi'nin turizme kazandırılması için arkeolojik kazılara gerekli desteğin verilmesi için harekete geçti.

Kurulduğu günden bu yana Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerini Şanlıurfa turizmine kazandırmak, sektörün taraflarını bir araya getirmek ve yeni turizm destinasyonlarını tanıtarak tur rotalarına dahil etmek için çeşitli çalışmalara imza atan ŞUTUDER bu kez, Ağustos 2020 tarihinde kazı ve restorasyon çalışmalarının başladığı Urfa Kalesi'ni ziyaret ederek Kazı Başkanı Prof.Dr. Gülriz Kozbe'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rahime Yaşar ve Hasan Kırmızı'ya yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Cumhurbaşkanlığı Kararlı 12 aylık kazıların geçen yıl başladığını belirterek; 'Urfa Kalesi, birçok kaleye göre daha iyi korunmuş bir yapı. Burada başlattığımız arkeolojik kazılar ile toprak altındaki mimarisi ortaya çıkartmak; yapılacak restorasyonlar ve alınacak güvenlik tedbirleri sonrasında burayı turizme kazandırmak istiyoruz. Sayın Bakanımız da Taş Tepeler lansman programında bu talebi olumlu karşılayarak açılmasına onay verdi' diyerek kendilerine verilecek desteklerin önemine vurgu yaptı.

ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen ise yaptığı açıklamada Urfa Kalesi'nin Balıklıgöl Platosu'nda önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirterek; ev sahipliğinden ve kazı çalışmaları hakkında verdikleri değerli bilgilerden dolayı Hocamıza ve ekibine teşekkür ederiz. Urfa Kalesi'ndeki arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının yeni destekler doğrultusunda hızlanması ve sonrasında bu değerli tarihi alanın bir açık hava müzesi şeklinde misafirlerin ziyaretine açılması için tüm turizm kurum ve kuruluşlarını destek olmaya davet ediyoruz.