Seyfullah POLAT/ Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un ilçede istihdamı artırmak için seçim vaatlerinden biri olan 'Sera Kent' Projesinde ilk etap çalışmaları tamamlandı. Ekibiyle birlikte Sera Kent'in ilk fidelerini toprakla buluşturan Başkan Mehmet Kuş, 'Söz verdiğimiz gibi bu daha başlangıç. Projemizin devamı hızlı bir şekilde gelecek' diyerek kalan 3 etabın da hızlı bir şekilde faaliyete geçirileceği müjdesini verdi.

ÇOK DEĞERLİ SOSYOEKONOMİK YANSIMALARI OLACAK
Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve Eyyübiye'nin tarım potansiyeline dikkat çeken Başkan Mehmet Kuş, 'Belediyemiz ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrası çalışmalar başladı. Bugün Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmaklı, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Meclis Üyelerimizle birlikte alanda ilk fidelerimizi diktik. İlerleyen yıllarda bu projenin Eyyübiye'ye çok değerli sosyoekonomik yansımaları olacak ' diyerek ilk etabın resmi açılışını kısa süre içinde yapacaklarını dile getirdi.

TARIM İŞÇİSİ KARDEŞLERİMİZ ARTIK BAŞKA İLLERE GİTMEYECEK
Sera Kent Projesinin kendileri için en heyecan verici çalışmalardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Mehmet Kuş, ' İlk etap çalışmalarıyla yüzlerce vatandaşımız iş imkanına kavuşacak. Bu devamlılığı olan bir proje. 1. Etap sonrası hızlı bir şekilde alanı büyütüp, binlerce kişiye iş olanağı sağlayacak yeni tesisler kuracağız Her yıl Eyyübiye'den binlerce vatandaşımız tarım işçisi olarak başka illere gitmek zorunda kalıyor. Artık bu manzaralar geride kalacak' diyerek 'Sera Kent' Projesi ile bu sıkıntılı süreçlerin geride kalacağına dikkat çekti.

SERA KENT PROJESİ
Eyyübiye Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçede 3 adet 5 dekarlık, 10 adet 1 dekarlık ve 4 adet 250 metre karelik sera yaptırılarak buralarda üretim gerçekleştirilecek. Ayrıca 250'şer metrekarelik seralarda alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelik demostrasyon çalışmaları da yapılacak. Proje ile başta dezavantajlı guruplar olmak üzere istihdam sağlanması ve elde edilecek gelir sayesinde yeni projeler gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.