Haber Merkezi / Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşım araçları temizlenip ilaçlanırken, tüm otobüs durakları da dezenfekte edildi.

OTOBÜSLER PERİYODİK OLARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR
Sürdürülen çalışmalar kapsamında enfeksiyonlar ve diğer virüslere karşın Uzmanlar tarafından toplu taşıma araçlarında özel hazırlanmış dezenfekte ilaçları kullanıldı.
Toplu taşıma araçlarının tüm iç yüzeylerinin, tavanın, koltukların, cam, reklam panoları, yolcu tutamak ve araçtaki tüm metal yüzeyler özel hazırlanmış ilaçlarla temizlenirken, rutin olarak gerçekleştirilen dış yıkamaları ve araç kontrolleri de yapıldı.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, özel ve Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında "Otobüsüm Şeffaf" uygulaması başlatarak, otobüslerde bulunan renkli filim, izinsiz bir şekilde kullanılan yazılar, perdeler, havalı korna ve klima kontrolleri yapılırken araç camlarındaki filmler kaldırıldı

PARK-BAHÇE REFÜJ VE MEZARLIKLARDA ZİYARETE HAZIR
Kent Merkezinde yer alan mezarlıklarda, park-bahçelerde ve orta refüjlerde yabancı otlarla mücadele ederek ilaçlama yapan Büyükşehir ekipleri, kent estetiğini bozan görüntü kirliliği oluşturan afiş, pankart ve izinsiz asılan ilan panolarını kaldırıyor.
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların yoğun vakit geçireceği park-bahçeler ve orta refüjlerde hazırlık yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, park ve bahçeleri itina ile ilaçlama çalışmalarını sürdü.
Öte yandan park-bahçelerde kentin estetiğine katkı sağlayacak görsellere ve 3 boyutlu resimlere yer veren Büyükşehir Ekipleri, Turgut Özal Parkı'nda vatandaşların takdirini toplayan çalışmaya imza atarken kent genelinde görüntü kirliliği oluşturan birçok duvar zemininde taş motiflerle görsel zenginliğini arttırdı.