Haber Merkezi /Karaköprü Belediyesi eğitimi ve öğrencileri destekleyen projelere imza atmaya devam ediyor. Karaköprü Belediyesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede öğrenciler için hayata geçirilecek olan orman okulu projesinde sona gelindi. Çocuklarda doğa bilinci oluşturulması, ekolojik eğitim almaları ve çevre farkındalığı amacıyla 81 ilde gerçekleştirilen proje Şanlıurfa'da da Karaköprü ilçesinde hayata geçiriliyor.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ve Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz ile birlikte Büyük Salkım Kırsal Mahallesinde yapımı devam eden orman okulunu ziyaret etti. Yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Baydilli, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Ziyarette bir açıklama da yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, öğrenciler için çok farklı bir deneyim sunacak olan orman okulunu ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Başkan Baydilli, 'İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte güzel bir projeyi ilçemize kazandırdık. Büyük Salkım Kırsal Mahallemizdeki orman okulumuzun yapımı tamamlanmak üzere. İnşallah 24 Kasım Öğretmenler Günü açılışını yapıp hizmete sunacağız. Burada çocuklar doğayla iç içe olup doğanın önemini ve değerini kavrayacaklar; çeşitli aktivitelerle birlikte ağaç sevgisini, hayvan sevgisini kazanacaklar. 81 ilde yapılan bu proje Şanlıurfa'da da ilçemize kazandırıldı. Ben de bu nedenle çok mutluyum ve gururluyum. Orman okulumuz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun' diye konuştu.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ise orman okulunun çocukların doğayla iç içe olması, değerler eğitimi açısında doğayla tanışması anlamında çok değerli olduğunu ifade ederek burada çocuklara verecekleri eğitimlerle doğa sevgisini aşılayacaklarını kaydetti. Kurt, orman okulunun kazandırılmasında çok büyük emeği geçen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.
Orman okulu ziyareti sonrası Büyük Salkım Ortaokulunu ziyaret eden Başkan Baydilli ve İl Milli Eğitim Müdürü Kurt, öğretmenlerle bir süre sohbet ettiler.