Seyfullah POLAT / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 3 yıllık karnesi düzenlenen lansmanla kamuoyu ile paylaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Daire Başkanlarının tam kadro katıldığı lansmanda kent merkezi ve 13 ilçede yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Lansman ve değerlendirme toplantısına; kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

'HALKIN GÖNLÜNE GİRMEYİ BAŞARDIK'
Toplantıda basın mensuplarına hitap eden ve göreve geldikleri günden bu yana her vatandaşın gönlüne girmek için çalıştıklarını belirterek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bunu başardıklarını vurguladı.
Bir yöneticinin en büyük heyecanının halkına yaptığı hizmet olduğunu ifade eden Beyazgül, '3 yıl içerisinde yaptığımız faaliyetleri halkımıza sunduk. Biz bütün birimlerimizle çalıştık. Sosyal belediyeciliği yaparken hizmet belediyeciliğini unutmadık. Yollarımızı, üst geçit ve kavşaklarımızı inşa ederek vatandaşlarımızın yaşam kalitesini hep yukarı çektik' dedi.


'KAMULAŞTIRDIĞIMIZ YAPILARIN SAYISI 1200'E ULAŞTI'
Son dönemde yapılan kamulaştırma çalışmalarına dikkat çeken Beyazgül, 'Şehrimize yeni yollar, bulvarlar, meydanlar, parklar kazandırdık ve bu çalışmalara devam ediyoruz. Turizm yolu için çok sayıda yapıyı kamulaştırarak Şanlıurfa Turizmine kazandırmak adına büyük bir çaba harcadık. Kentin tarihi süetini ortaya çıkarmak için bugüne kadar kamulaştırdığımız gayrimenkullerin ve konutların sayısı 1200'ü buldu. Bunları meydanlar, yollar açmak için yaptık. Bu kadar kısa bir sürede bu çalışmanın emsali olabilecek başka bir yer var mıdır? Bilmiyorum. Daha önce konut ve ticaret alanı olan bir yeri şu anda turizme kazandırıyoruz' diyerek Kültür ve turizm yolunda 476 adet gayrimenkulü kamulaştırdıklarını aktardı.

'ULAŞIM ALTYAPISINDA BÜYÜK BİR ADIM ATTIK'
Şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla büyük projelere imza attıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Hz. İbrahim ile Hz. Eyyüp arasında nasıl bir gönül bağı varsa bundan ilham alarak şimdi bir yol yapıyoruz. İnşallah insanlarımız Hz. İbrahim Aleyhisselam makamına gittiği zaman çok çabucak Hz. Eyyüp Aleyhisselam makamına da ulaşabilecekler. Bu yolun üzerinde başka kamulaştırmalarda yaptık. Şehir nefes alıyor ve Şehrin damarlarını açıyoruz. Birçok yerde çevre yolu açtığımızda, o çevre yolu üzerindeki konutları da kamulaştırdık' diye konuştu.

'ŞANLIURFA'NIN ŞÖHRETİ MISIR PİRAMİTLERİNİ GEÇİYOR'
Şanlıurfa tarihinin dünyanın bilinen en eski yapılarını bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Başkan Beyazgül, 'Göbeklitepe ve ardından gelen Karahantepe ile Şanlıurfa, dünya gündemine oturdu. Daha sonra Taştepeler Lansmanı ile daha fazla benzer tarihi yapının da bu topraklarda bulunduğu dünyaya ilan edildi. Artık yeni bir Şanlıurfa'yı konuşuyoruz. Mısır Piramitleri dünyada herkes tarafından tanınıyor. Piramitlerden binlerce yıl daha eski olan Göbeklitepe ve kardeşleri, bu şöhreti geride bırakacak. Şanlıurfa Peygamberler Şehri. Balıklıgöle sahip' diyerek Şanlıurfa'nın sadece Türkiye'de değil, dünya turizminde bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

'MANEVİ ATMOSFER ŞANLIURFA'DA KENDİNİ HİSSETTİRİYOR'
Taş Tepeler kazıları ile tarihin Şanlıurfa'da gün yüzüne çıktığını dile getiren Beyazgül, 'Peygamberlerin hayatlarına dair anılar Şanlıurfa'da gözlemlenebiliyor. Manevi atmosfer Şanlıurfa'da yaşanabiliyor. Şanlıurfa'ya her yönü ile hizmet ediyoruz. 3 yıl önce Şanlıurfa'ya gelenler bu yıl geldiklerinde Şanlıurfa'yı çok değişmiş bulduklarını, tanıyamadıklarını ifade ediyorlar. Yollar, Parklar, meydanlar ve ışıklandırmalar yapıldı. Şanlıurfa'da her şey değişiyor ve yeni bir Şanlıurfa ortaya çıkıyor'' diyerek sözlerini tamamladı.