Seyfullah POLAT / Karaköprü Belediyesi geleceğin mimarları olan çocukların gelişimine katkı sunmak için projelerini sürdürüyor. Spor İşleri Müdürlüğü tarafından 8-13 yaş kategorisindeki çocuklar için açılan basketbol, voleybol, futbol, kickboks, tekvando ve jimnastik kurslarıyla çocukların okuldan kalan zamanlarını sporla değerlendirmeleri sağlanıyor.
Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü antrenörleri antrenmanlarla birlikte çocukların okuma alışkanlığı kazanması için kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor. Antrenmanlardan önce çocuklar sahada kendilerine verilen kitapları okuyor.
Kickboks Antrenörü Burhan Sürücü, çocukların bedensel gelişiminin yanında zihinsel olarak da gelişimleri için kitap okuma etkinliği yaptıklarını, çeşitli eğitsel oyunlar oynadıklarını söyledi.
Çocukların okuldan kalan zamanlarını verimli değerlendirmeleri, sporla gelişmeleri ve geleceğin milli sporcuları olma yolunda ilk adımı atmaları için spor kurslarında eğitim verdiklerini ifade eden Antrenör Sürücü, çocukların sadece bedensel gelişimini değil, zihinsel olarak da gelişimlerini önemsediklerini söyledi.
Kickboks Antrenörü Burhan Sürücü, 'Sağlam vücut, sağlam kafa' parolasıyla kurslarımızda antrenmanların yanında kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Böylece okuyan, araştıran ve sporla büyüyen bireyler yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu projemize Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli de çok destek veriyor ve çocukların gelişimi için gerekli imkanları sağlıyor. Bu anlamda başkanımıza, kurslara gelen çocuklarımıza ve çocuklarını bize emanet eden ailelere çok teşekkür ediyoruz" dedi
Karaköprü Belediyesi spor kurslarına devam eden çocuklar da çok mutlu olduklarını belirtirken hem spor yaptıklarını hem de kitap okuyup kendilerini geliştirdiklerini belirtiler. Çocuklar, kurslardaki antrenörlerin kendileriyle çok ilgilendiğini ve okul dışındaki zamanda bu kurslara geldikleri için mutluluk duyduklarını söylediler.
Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından açılan spor kursları Doğukent Spor Merkezi, Yaşam Park Spor Tesisleri ve Çankaya Çadır Spor Merkezinde devam ediyor.