Yüksel Polat

2021-2022 Eğitim öğretim yılı için ilk ders zili çaldı. Pandemi dolayısı ile 1,5 yıldır uzaktan eğitim şeklinde yürütülen eğitim- öğretimde yüz-yüze eğitim hasreti sona erdi.

Pandemi dolayısı ile 1,5 yıl kadar önce okullar kapanıp uzaktan eğitime geçilmesinin ardından aşılama sayısının artması ve alınan tedbirler ile birlikte 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitimlerin yüz yüze yapılması kararı alındı. Alınan kararın ardından bugün Türkiye'de 20 milyon civarında öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen için ilk ders zili çaldı.

Şanlıurfa'da ise Devlet ve özel olmak üzere 2.565 okulda 697.741 (60.741 yabancı uyruklu) öğrenci ve 33.263 öğretmen içinde aynı heyecan başladı. İlk ders zili için okullarına ulaşmaya çalışan öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çocuklarını okula ulaştırmaya çalışan veliler trafik sıkıntısı yaşarken Şanlıurfa Belediyesinin ücretsiz otobüs kararı ile birlikte otobüs duraklarında da yoğunluk yaşandı.

Trafik yoğunluğu, ilk gün stresine rağmen yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını yaşayan öğrenciler okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken öğretmenlerde öğrencilerine kavuşmanın heyecanını yaşadılar.