İLKHA/ Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden Mehmet Yıldız, ilkokul birinci sınıfta vurulan bayat aşı sonrası SSPE hastalığına yakalandı.
Oğlunun günden güne eridiğini belirten Salih Yıldız, gittiği bütün kapıların yüzüne kapandığını ve artık çaresiz durumda olduğunu söyledi.
Yıldız, "Oğlum ilkokul birinci sınıfa giderken okulda yapılan bayat aşı sonucu bu hale geldi. Biz aşı yaparak çocuğumuzun sağlıklı büyümesini istedik fakat bu aşı evladımızın ve bizim hayatımızın felaketi oldu. Yılardır bu çileyi çekmekteyiz. Çocuğumun tedavisi için gitmediğim hastane, çalmadığım kapı kalmadı. Bütün kapılar yüzüme kapandı." dedi.
Söz konusu hastalık nedeniyle maddi açıdan çok zor duruma düştüklerini dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu hastalık öncesi 30 dönüm tarlam, 6 dairem ve iş yerim vardı. Tedavi buyunca çalışamadığım ve her gün batı ilerinde hastane hastane dolaştığımdan dolayı bütün mal varlığım tükendi. Benimle beraber babamın da bütün mal varlığı tükendi. Şimdi ise köyde bir oda ve bir salonluk bu yıkık evde yaşam mücadelesi veriyoruz."
Oğlu Mehmet'in hastalığı nedeniyle gün yüzü görmediklerini ifade eden Sare Yıldız ise "Bu hastalık yüzünden oğlumuz her gün ölüyor. Bizler de onunla ölüyoruz. Hayat bize zindan oldu. Çekmediğimiz çile kalmadı. Sebep olanlardan mahşerde davacı olacağım. İki elim yakalarında olacak. Eşim her gün ilçeye amelelik yapmaya giderken ben tek başıma çocuğuma bakmak zorunda kalıyorum. Yaşadığımız ev hem sağlıksız hem de çok dar. Yetkililerin hakkımızı aramasını ve bize yardımcı olmasını bekliyorum." şeklinde konuştu.