Seyfullah Polat

Şanlıurfa ve İlçelerinde faaliyet gösteren Engelli STK'ları çalışma ziyaretleri kapsamında bu sefer Akçakale'yi ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile bir araya geldi.

Pandemi sürecinin hafiflemesiyle Şanlıurfa ve İlçelerine yönelik çalışmalarına başlayan Engelli STK'ları Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların yerinde tespiti ve çözüm önerilerini sunmak üzere başlattıkları çalışma ziyaretlerinin bu seferki adresi Akçakale oldu.

Akçakale'yi ziyaret eden Engelli STK temsilcileri ilçede ve genelde engelli vatandaşların sorunlarını tespit ederek Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile bir araya geldi. Ziyaret toplantısında engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'ya aktaran STK temsilcileri İlçede Engelli Koordinasyon Merkezi kurulması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Akçakale Engelli Koordinasyon Merkezi kuruluyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya; Bizler siyasetçi ve Belediye Başkanı olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının farkındayız. Bize düşen bu sorunları çözmektir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için gerekli adımları attık ve bu çalışmalar örnek teşkil edecektir. Engelli kardeşlerimizin de göstereceği çözüm önerileri doğrultusunda bu adımları süratle atacağız' dedi.

Yaklaşık bir saat süren toplantı engelli vatandaşların sorunları ve çözüm önerileri konusunda yapılan istişarenin ardından sona erdi.