Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, 20 Ekim'de güney kırsalındaki Eriha ilçe merkezindeki pazar yerini topçu saldırılarıyla hedef almış ve aralarında okula giden çocukların da bulunduğu 13 sivil hayatını kaybetmişti.

İdlib'deki AA muhabirleri, saldırıda iş yerleri zarar gören esnafla görüştü.

Rejim güçlerinin yoğun saldırıları yüzünden İdlib'in güneyindeki Marrattünuman ilçesinden Eriha ilçesine göç ettiğini belirten esnaf Mustafa Kıreydi, 'Saldırıdan sonra çocuklarımla birlikte insanların paramparça olduklarını gördük.' dedi.

Kıreydi, saldırı sırasında korku dolu anlara tanıklık ettiklerini belirterek 'Rejim buraya da saldırı düzenledi. Biz terörist değiliz. Saldırıda komşularım ve okula giden çocuklar öldü. Dükkanımdaki bazı gıda ürünleri kullanılmaz hale geldi. Esed rejimi bizi terörist ilan edip uzun namlulu roketler ile hedef alıyor.' ifadelerini kullandı.

Saldırı sonucu yaralıları hastaneye naklettiklerini ve parçalanmış cesetleri topladıklarını anlatan Kıreydi, o anları unutmadığını dile getirdi.

Kıreydi, yeni saldırıların olmasından endişe duyduklarını belirterek 'Buraya tekrar saldırı olursa sınırdaki kamplara doğru göç edeceğiz.' diye konuştu.

İdlib'de marketçilikten başka bir işinin olmadığını vurgulayan Kıreydi, şöyle devam etti:

'Burada işçiyiz, tek isteğimiz evimize geri dönmek. Burada ne terörist ne de terör faaliyetleri var. Ölenler, okula giden çocuklardı. Çocuklarım gördükleri katliamdan etkilendi, sürekli korkuyorlar ve uyumak istiyorlar.'

'Burada teröristler yok'

Eriha ilçesinde 3 yıldır tavukçuluk yapan Muhammed de saldırı anında sığınaklara kaçtıklarını söyledi.

Saldırıda kuzenini ve 15 yaşındaki çırağını kaybettiğini belirten Muhammed, 'Yoldan geçen öğrenciler ve bazı siviller bizim dükkana sığınmıştı. 4. top mermisi benim dükkanımın önüne düşmüş. Oraya sığınan 2 öğrenci vardı; biri Ömer, diğeri kardeşi Ali. Biri yaralandı diğeri hayatını kaybetti.' dedi.

Muhammed, saldırıların yeniden olması halinde sığınaklardan başka kaçacak yerlerinin olmadığını dile getirerek 'Saldırılar yoğunlaşırsa burayı terk edip sınırdaki bölgelere yani güvenli bölgelere göç edeceğiz. Terörist değiliz. Burada teröristler yok. Sizin de gördüğünüz gibi sadece masum siviller var. Dükkandaki kamera kayıtlarının kaydettiği gibi sadece öğrenciler ve siviller var.' ifadelerini kullandı. AA