Haber Merkezi / Çocuklarda trafik kültürü ve bilincini aşılamak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkındaki trafik eğitimleri devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, parktaki eğitim derslerine katıldı.
Başkan Beyazgül, Vali Ayhan ile İlçe Belediye Başkanları trafik eğitim derslerine katılarak çocuklara kitap hediye etti. Başkan Beyazgül ve beraberindekiler daha sonra trafik parkurunda çocuklarla birlikte akülü araç kullanarak verilen eğitimlerin önemine değindiler.
Minyatür bir şehrin canlandırıldığı parkta, öğrencilere protokol üyeleri eşliğinde yonca kavşak, yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalizasyonlu ve dönel kavşaklarda hangi kurallara uyacakları uygulamalı olarak anlatıldı.
Trafikte şaka olmaz diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ''Gençlerimizin eğitimine önem veriyoruz. Şanlıurfa'da eğitime verilen önem kentimizi birkaç basamak yukarı çıkaracaktır. Her şeyin eğitimden geçtiğini biliyoruz. Ama bu konuda atılan bu adımların çok önemli olduğunu görüyoruz. Kurumlarımızla birlikte çocuklarımıza trafik eğitimi konusunda neler yaptığımızı görmek için eğitim parkındaki derslere katıldık. Çocuklarımızın konuyu severek, inanarak kendi kendilerini yetiştirdiklerini görüyoruz. Trafik şakaya gelmez'' diye konuştu.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise ''Trafik bir kültürdür. Trafik bir yaşam felsefesidir. Bunun erken yaşta başlatılması çok önemlidir'' diye konuştu.