İLKHA/ Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünde dolaşan başıboş köpekler, öğrenciler için tehlike oluşturuyor.
Kampüs içerisinde köpek saldırıları ile sürekli karşı karşıya kaldıklarını belirten öğrenciler, yemekhane içerisinde bile köpeklerin saldırısına maruz kaldıklarını belirttiler.
Köpeklerin toplatılması için imza ve dilekçe ile Eyyübiye Belediyesi'ne başvurduklarını belirten öğrenciler, yetkililerin kendilerine geri dönüş yapmadığından sitem ettiler.
Başıboş köpekler yüzünden tedirgin olan öğrenciler, sorunlarını dile getirdiler.

'Sürekli köpek saldırıları ile karşı karşıyayız'
Kantin içine kadar girmiş başıboş köpeklerin öğrencilere yemek yeme fırsatını vermediğini belirten üniversite öğrencisi Soner Korkmaz, 'Kampüste maalesef uzun zamandır başıboş köpek sorunu ile karşı karşıyayız. Kampüste yaklaşık 4 bin öğrenci var; ama 4 bin öğrencinin sesi bir türlü Urfa'da duyulmadı. Nedenini bilemiyoruz. Yetkililer ya da belediye bu konuda bize yardımcı olmuyor. Yeri geldi imza topladık, yeri geldi bölüm temsilcileri ile belediyeye başvurduk, yeri de geldi dilekçeler yazdık. Dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi'ne ve Eyyübiye Belediyesi'ne götürdük; ama maalesef bir sonuca varamadık. Tabiri yerinde ise bizi 'avutmaya' çalıştılar. 'Geleceğiz, yapacağız' dediler ama gelmediler. Kampüs içerisinde sürekli köpek saldırıları ile karşı karşıyayız. Karşı kantinde maalesef sağlıklı bir şekilde yemek yiyemiyoruz, çay içemiyoruz. Başıboş köpekler masadaki yemeğimize saldırıyor. Şu an kantin içerisinde yatan köpekler var. Hijyen açısından çok sıkıntı çekiyoruz. Nereden baksak 20-30 tane köpek burada yaşıyor. Yerimiz de zaten küçüktür. Bu konuda ciddi problemler yaşıyoruz.' şeklinde konuştu.

'Gençlerin gönüllerini kazanmak istiyorlarsa gençlerin problemlerini çözmelidirler'
Başıboş köpeklerin oluşturduğu tehlikeye karşı yetkililere seslenen Korkmaz, 'Yetkililerin başıboş köpekler konusunda öğrencilerin yanında olmalarını istiyoruz. Gençlerin gönüllerini kazanmak istiyorlarsa gençlerin problemlerini çözmelidirler. Böyle bir zor zamanda yetkililerden destek bekliyoruz. Telefon üzerinden konuşarak değil de gelip burada icraata geçmelerini istiyoruz. Gönderdiğimiz dilekçelere resmi dönüş de yapılmadı. Sürekli çeşitli bahanelerle karşı karşıya kaldık. Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü'ne çözüm bulunmalı.' dedi.

'Eyyübiye Belediyesi öğrencilere destek çıkmıyor'
Görme engeli olduğu için istemeden köpeklerin üzerine bastığını ve köpekler tarafından saldırıya uğradığını ifade eden görme engelli öğrenci Adem Toprak, 'Ben görme engelliyim. İster istemez kampüsteki hayvanlara basabiliyorum ve köpekler de bana saldırıyor. Kampüste bulunan köpeklerden rahatsızım. Görme engelli diğer arkadaşlarım da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Kampüsümüzün küçük olmasından dolayı rahat bir şekilde gezemiyoruz. Başıboş köpek sorununa bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Eyyübiye Belediyesi öğrencilere destek çıkmıyor. Onlardan razı değiliz. Soruna çözüm bulmak için arkadaşlarım imzalar topladı; ama sonuca varamadık. Eyyübiye Belediyesi soruna el atmadığı sürece hep mağdur olacağız.' diye konuştu.

'Başıboş köpek sorununa bir türlü çözüm bulunamadı'
Başıboş köpekler sorununa çözüm için yetkililere başvurduklarını ama geri dönüş alamadıklarını vurgulayan kantin çalışanı Ömer Canbey, 'Eyyübiye Kampüsü'nde kantin görevlisiyim. Kampüsteki başıboş köpeklerden rahatsızız. Eyyübiye Belediyesi'nden destek istedik ama sonuç alamadık. Defalarca kayıt oluşturduk, 'döneceğiz' dediler ama dönmediler. Başıboş köpek sorununa bir türlü çözüm bulunamadı. Köpekler kantinin içerisini kirletiyorlar. Temizlik yapamıyoruz. Öğrenciler hijyen noktasında şikayetçidir. Mağdur durumdayız. Yetkililere birkaç defa çağrıda bulunduk ama dönüş olmadı. Yetkililerin desteklerini bekliyoruz. Kantinin içerisine kadar giren köpeklerden öğrenciler şikayetçidir. En kısa sürede bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Yemek yenilen bir ortamda köpeklerin bulunması uygun değil'
Sorunu defalarca Eyyübiye Belediyesi'ne ilettikleri halde bir sonuç alamadıklarını belirten üniversite öğrencisi Sefa Topçu, 'Sabah vakitlerinde kantine kahvaltı yapmaya geliyoruz. Kantin içerisini başıboş hayvanlar kirletmişler. Yemek yenilen bir ortamda köpeklerin bulunması uygun değil. Okuldaki görevliler ve öğrenciler, köpeklerin toplatılmasını istiyorlar; ama gelen kimse olmuyor. Bu soruna acilen bir çözüm bulunmalıdır. Başıboş köpeklerin birkaç öğrenciye saldırdığına şahit oldum. Yaşanan sorun Eyyübiye Belediyesi'ne iletilmesine rağmen gelip köpekleri toplamadılar.' dedi.