Haber Merkezi / Akçakale'de yer alan tesisin temel atılmasından tamamlanma aşamasına kadar üzerinde hassasiyetle duran Başkan Güvenç, Büyükşehir Belediyesi ile peyzaj çalışmaları, parke taşı, mobilyaları ve iç mekan çalışmalarına 367 Bin TL harcadıklarını ifade ederek, öğretmenlerin hizmetine sundukları belirtti.
Akçakale Öğretmenevinin açılış kurdelesini kesen Başkan Celalettin Güvenç'e; Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile öğretmenler eşlik etti.
Açılışın ardından Öğretmenevi Toplantı Salonunda öğretmenlerle bir araya gelerek, sohbet eden Başkan Güvenç, Öğretmenler Günlerini kutladı.
Öğretmenevinde yaptığı açılış konuşmasında dünyanın en güzel mesleğini icra eden öğretmenlere teşekkür eden Güvenç, " Ülkenin her türlü köy ve kasabasında hizmet verip sıkıntılarını çeken öğretmenlere teşekkür ediyor ve öğretmenler gününüzü kutluyorum" dedi.
Güvenç, "Eğitim, Öğretmenlerin Omuzları Üzerindedir"
Eğitim toplumların en temel meselesi olduğunun altını çizen Güvenç, "Buda Öğretmenlerin omuzları üzerindedir. Öğretmenlerin en büyük materyali çocuklar ve gençliktir. Bu yüzden öğretmene ve eğitime ne kadar önem verirseniz o kadar verim alırsınız. Son 7-8 yıldır Milli Eğitim Bütçesi Milli Savunma Bakanlığının bütçesinin önüne geçmiştir. İnşallah devam eder, dünyanın en genç nüfusu olan ülkeler arasındayız. Bu büyük potansiyele destek verirsek dünyada örnek bir ülke oluruz" dedi.
Şanlıurfa'da göreve başladığında sınıflarda yaşanan yoğunluğun giderilmesi adına Maliye ve İçişleri Bakanlığıyla görüşmeler yaptığını ifade eden Güvenç, "10 ilçede Kaymakamlarımızın vasıtasıyla okul ihalelerine başladık. 1 yılda 300 Okulun ihalesine yaptık. Bu gün itibari ile 300 okuldan 220 okulun açılışını yaparak Öğretmenlerimizin ve Öğrencilerimizin hizmetine açtık. Hayal bile edemeyeceğimiz bu güzel çalışmalarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu gün güzel bir açılışımızı yapıyoruz. İlçe Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın hayaliydi. İlçemizin her yerinde hizmet veren 1465 tane Öğretmen arkadaşımız var ama misafirlerinin kalacak ve gidecekleri her hangi bir tesis yokken büyük bir özveri ile buranın temelini attık. Burayı yaparken Akçakaleli ve hayırseverlere güvenerek biz buraya yaparız diyerek başlattık. Farklı bir şey yapmak nasip oldu. Buranın çevre düzenlemesini, tefrişatını ve parke taşlarının yapımında 367 bin TL harcayarak Büyükşehirden tamamladık" şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Halil Özcan ise, Toplumda öğretmenlerin önemine değinerek, AK Parti olarak Eğitimde gerçekleştirdikleri iyileştirilmelerden ve yapılan çalışmalardan bahsetti. Özcan, eğitimcilere ülkenin her noktasında ulaştıkları için teşekkür ederek, Öğretmenler Gününü kutladı.
95 Bin Nüfuslu Akçakale ilçesinde bin 465 öğretmenin görev yaptığını belirten Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise, Akçakale'nin en büyük problemlerinden biri olan konaklama sorununun çözümünde büyük emeği olan Başkan Güvenç'e teşekkür ederek, "Her zaman desteklerini veren Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük'e, desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Halil Özcan'a ve Öğretmen evinin yapımına başladığımızda yanımızda olan ve temelini birlikte attığımız şu anda Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan Celalettin Güvenç,'e teşekkür ediyorum. Öğretmenevinin bitiminde çok ciddi destek sunarak, buranın çevre düzenlemesini ve tefrişatını yaptığı içinde bütün ekibine ve Celalettin Güvenç'e tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e ve Milletvekili Halil Özcan'a Öğretmenevinin yapımında ve Eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı Kaymakam Eyüp Fırat tarafından plaket takdim edildi.