MKYK Üyesi Polat yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; '8 Mart Dünya Kadınlar Günü; Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların, her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizleri sevindirmektedir.

Türk Kadını, kurulan ilk Türk Devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı görmüştür. Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet'imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir. Ülkemizde kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir.

İnsan olmada aynılığımız da yaradılıştan farklılıklarımız da değerli. Kadınların yaşadığı sorunlar, kadınıyla erkeğiyle tüm toplumun sorunudur. Kadınsız demokrasi de kalkınma da olmaz. Kadının konumunu güçlendirmek 3 temel konuda ilerlemeyi gerektiriyor;

1) Eğitimde fırsat eşitliği

2) İstihdam imkanı ve girişimcilik

3) Karar alma süreçlerine katılım

Tüm bu alanlarda engeller kaldırılmalı, farklılaşan ihtiyaçlar ve talepler adaletle karşılanmalıdır. Bizler AK Parti ile Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyon çıkardık. Parlamento temsil oranını yüzde 17 üzerine çıkardık. Öğretim görevlerinde sayı 51 yaklaştı. Kadınların korunması ve yaşama devam etmesi için bir çok devlet desteği sağladık. Kadın var olması İçin toplumda çalışmalarımız devam edecektir. İnsanlık, cinsiyet meselesi değil; şahsiyet meselesidir.

Başta Şehit anneleri olmak üzere, ailesi, ülkesi ve milleti için hayatın her alanında önemli roller üstlenerek cesaretiyle topluma ilham kaynağı olan; sevginin, emeğin, başarının ve vicdanın hür sesi tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, tüm annelere, kızlarımıza kısacası; tüm kadınlarımıza sağlık ve huzur diliyorum.' diyerek sözlerini tamamladı.