Zamları protesto için düzenlenen basın açıklamasına CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, İl Yönetim Kurulu üyeleri, Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet Açmaz ile Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri katıldı.
Hayat pahalılığıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, 'Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, vatandaşlarımız bir de enerji buhranı yaşıyor. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor. Hayat pahalılığı ile halk yoksullaşıyor. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş. Elektrikte 'kademeli tarife' adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydular. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yaptılar. Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Defalarca 'Düşük kademe, zam yapılmadan en az 230 kilovatsaat olmalıdır' diye uyardık. 'Ben yaparım olur' zihniyeti vatandaşlarımızın bütçesinde yeni gedikler açtı. Değişen hiçbir şey olmadı. Elektrik tarifelerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları hala yürürlükte. 4 kişilik bir ailenin 230 kilovatsaat elektrik tüketimi için Aralık faturası 210 liraydı, Ocak ayında 370 lira oldu. Şubat'ta ise 330 lira olacak. Yani zam yine zam olarak kaldı. Vatandaş fahiş zamların, hayat pahalılığının altında hala eziliyor. İşin aslı Şubat ayı faturaları vatandaşlarımıza gönderildiğinde bir kez daha ortaya çıkacak. Öte yandan ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammı yapıldı. CHP olarak bir kez daha söylüyoruz; 'Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır' diyerek elektrik ve doğalgazda uygulanan zamların geri çekilerek 2021 yılının tarifelerine geri dönülmesi gerektiğini savundu.
Basın açıklamasından sonra CHP İl Başkanı Cidir ve beraberindeki heyet yüksek elektrik faturalarını protesto etmek için elektrik faturalarını yaktı.