Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Müzisyen, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Şanlıurfa kültüründe örnek gösterilen isimlerden Tenekeci lakaplı Mahmut Güzelgöz vefatının 36. yıl dönümünde Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Harran Kapı Aile Mezarlığında kabri başında anıldı. Sevenleri yapılan anma programında mezarı başında dua etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Bayuk, konservatuar sanatçıları ve Mahmut Güzelgöz'ün ailesi ve sevenleri katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Bayuk, ''Şanlıurfa'mızın önemli bir değerini kabir başında anıyoruz. Öncelikle Mahmut Güzelgöz, tenekeci Mahmut amcamızı rahmetle anıyoruz. Şanlıurfa müzik kültürüne büyük emekleri olan, önemli eserler yazmış, eserler bestelemiş, Gazelhan geleneğinin önemli isimlerindendir. Dostlarıyla yakınlarıyla kabri başında kendisini anıyoruz. Bu tarz değerlerimizin unutulmaması gerektiğini düşünüyorum ve sürekli ustamızın ölüm yıldönümünde veya anma günlerinde kendilerinin onure edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ustamızı rahmetle anıyorum'' dedi.

Anma programına katılan Tenekeci Mahmut Güzelgöz'ün oğlu İbrahim Güzelgöz, ''Hatırlanmak güzel bir şey, bu; kültüre, bu müziğe emeği geçenlerin de yâd edilmesidir. Anma programında emeği geçenlere teşekkür ederim'' diye konuştu.

Tenekeci Mahmut Güzelgöz, İlk Okulu Müdürü Mustafa Alper Taş, ise Urfa'nın en derin hafızalarından birisi olan tenekeci Mahmut Güzelgöz'ü anma programına öğrencilerle birlikte katıldıklarını ifade ederek usta ismi rahmetle andıklarını söyledi.

Kaynak: GAPGündemi / Tuğba POLAT