Tuğba Polat

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile düzenlenen sempozyumda Şanlıurfa'nın siyaset, girişimcilik, sanat ve kültür alanında başarılı kadınları başarılarının sırlarını hemcinsleri ile paylaştılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir çok etkinlik gerçekleştirilirken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi ( eski Reji Kilisesi) dört gün sürecek olan ve sempozyumdan çeşitli alanlarda devam edecek workshoplara ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli STK'ların işbirliği ile gerçekleştirilen ' Göbeklitepe'de Kadın İzleri' adlı etkinliğin ilk gününde düzenlenen sempozyumun ilk oturumunda AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Oda Başkanı ve Harran Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Merve Ofluoğlu, Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş. İş Geliştirme Koordinatörü Aslı Melik, Suriyeli girişimci Jin Davod tecrübelerini ve başarılarının sırlarını anlattılar.

Sempozyumun ikinci oturumunda ise RAYA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaşar, GAP İdaresi Çatom Sorumlusu Adalet Budak Akbaş, Alev Demirkesen ve Dilek Aslan iş ve sanat hayatlarındaki başarılarının arkasında yatan faktörleri anlattılar.

53 Şehirden bir çok sanatçının yanı sıra Şanlıurfa'dan STK ve Kadın Kooperetif üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumda katılımcılar başarı hikayelerini katılımcılara aktarırken kadına şiddetin asla kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizerken kadının birey olarak iş, siyaset, kültür ve sanat gibi hayatın her alanında yetiştirmelerinin önemine vurgu yaptılar.