Röpartaj: İshak POLAT

Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit, "Belediye başkanlığı konusunda Şanlıurfa'da adam mı kalmadı? İllaki dışarıdan adam getiriyorsunuz. Biz bu anlayışa karşıyız. Biz insanların şahsına karşı değiliz ama bu anlayışa karşıyız. Bu anlayış Şanlıurfalıların özgüvenine vurulan bir darbedir, Şanlıurfa siyasetine vurulan bir darbedir."

'Saadet Partisi çatısı altında siyaset yapıp bizi bırakan arkadaşlarımız olmuştur. Bu soruya Erbakan Hocamızın deyimiyle cevap vermek istiyorum. "Bu davaya kimse şeref katamaz. Bu davaya gelen, hizmet eden ancak şeref bulur. Bu davadan ayrılanlar bize hiçbir şey kaybettirmez, ancak kendileri kaybeder." Biz bu inançtayız bu görüşteyiz.'

İshak POLAT: Saadet partisi olarak Ahmet Bahçıvan'ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdiniz. Bu konuda düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit: Malumunuz olduğu üzere Mart 2014'te yerel seçimler yapılacak. Biz de Milli Görüşün temsilcisi Saadet Partisi olarak halkımıza en iyi hizmeti verebilmeyi kendimize düstur edinmişiz. Bu çerçevede adaylarımızı belirlerken "halka hizmet hakka hizmettir" düstürunu dikkate alarak karar veriyoruz. Niçin Ahmet Bahçıvanı aday gösterdik? sorusuna gelince Ahmet Bahçıvan Şanlıurfa'mıza gerçekten büyük projelerle hizmet etmiş bir isim. Belediyeyi ve belediyeciliği çok iyi bilen bu konuda büyük tecrübe sahibi bir isim.

Biliyorsunuz ki büyükşehir statüsüne geçmiş bulunuyoruz. Yeni süreçte sadece şehir merkezi değil ilçelerimiz ve köylerimiz de büyükşehir kapsamına alındığından dolayı bu süreci profesyonel bir şekilde yürütecek bir isimdir sayın Ahmet Bahçıvan. Geçmişte yaptığı hizmetler ve tecrübe sahibi olmasından dolayı sayın Ahmet Bahçıvan'ı aday olarak gösterdik ve halkımızın da teveccüh göstereceğine inancımız tamdır.

- İlçe belediye başkanlarınız ne zaman açıklanacak?

-Bizim takvimimiz işliyor. Ocak ayının sonuna kadar en geç açıklamayı düşünüyoruz. Daha önce de açıklayabiliriz ama amacımız halkımıza en iyi hizmeti sunabilecek adayları seçebilmektir. Hala aday adaylıkları konusunda müracaatlar var. Müracaat eden aday adayları arasında halkımıza en iyi hizmet edebilecek isimleri seçmek konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Bu konuda halkımız müsterih olsun. İnşallah en iyi hizmeti yapacak adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız.

- Meclis üyeliği başvuruları ile ilgili çalışmalarınız ne durumda?

- Meclis üyeliği müracaatları devam ediyor. Parti olarak müracaatları kabul etmeye devam ediyoruz. İnşallah Ocak ayı içersinde de bu müracaatları almaya devam edeceğiz.Şubat ayı içersinde de meclis üyelerimizi kesinleştirip bu şekilde seçim kuruluna vermiş olacağız.

- AK Parti Vali Celalettin Güvenç'i aday gösterdi. BDP'de Osman Baydemir ismi konuşuluyor. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

- İktidar partisi milletvekili seçimlerinde yabancı bir adayı gösterdi ve onu Bakan olarak Şanlıurfa halkının karşısına çıkardı. Bu demek oluyor ki Şanlıurfa'mızda Bakanlık yapabilecek kimse yok. İktidar partisi böyle düşünüyor anlamı çıkıyor bundan. Biz bu anlayışa karşıyız. Şanlıurfa'mız 2,000,000'a yaklaşan nüfusu ile değil milletvekili, Bakanlık hatta Başbakanlık yapabilecek isimlere haizdir. Yeter ki Şanlıurfalılar olarak kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bu isimlere sahip çıkarak kendilerini ispat etme şansı verelim. İktidarın bu davranışında tepeden inme bir anlayış söz konusu. Şanlıurfalılar olarak biz bu anlayışa karşıyız. Hayır kardeşim Şanlıurfa'yı yönetecek Şanlıurfalı çok değerli insanlar var. İnşallah bu seçimlerde göreceksiniz.

Şanlıurfalıların önüne değerli Şanlıurfalıları çıkartın, bakın nasıl sahip çıkıyorlar görmüş olacaksınız. Belediye başkanlığı konusunda Şanlıurfa'da adam mı kalmadı? İllaki dışarıdan adam getiriyorsunuz. Biz bu anlayışa karşıyız. Biz insanların şahsına karşı değiliz ama bu anlayışa karşıyız. Bu anlayış Şanlıurfalıların özgüvenine vurulan bir darbedir, Şanlıurfa siyasetine vurulan bir darbedir. Onun için biz Şanlıurfa halkını, kültürünü, örfünü, adetini bilen, ahlak ve maneviyata önem veren tecrübeli ve işinin ehli insanları seçerek halkımızın karşısına çıkacağız. Bizim kriterimiz budur.

- Başka partilerle seçim ittifakı yapacağınız iddiaları var. Gündeminizde böyle bir ittifak var mı?

- Saadet Partisi olarak ittifak gibi bir şey gündemimizde kesinlikle yok. Parti olarak kimseyle görüşmüş değiliz. Geçenlerde bir internet sitesinde iddia edilen bir haberi söylediler, biz de bunu tekzip ettik. Bizim parti olarak böyle bir çalışmamız yok. Halkımız bizi biliyor ve Milli Görüşe olan inançları tamdır. Onun için başka partiler böyle bir ittifak talebinde bulunmuş olabilirler. Bir ittifak yapılacaksa dahi bunun adresi Saadet Partisidir. Bizim böyle bir talebimiz de görüşmemiz de yoktur. Başka partiler biz aday göstermiyoruz, Saadet Partisine güveniyoruz, Saadet Partisine oy vereceğiz derlerse kapımız herkese açıktır. Biz herkesi kucaklayan bir partiyiz.

- Eski il başkanınız Mehmet Kayacan Ahmet Fakıbaba ile birlikte AK Partiye geçti. Şimdi AK Parti saflarında siyaset yapıyorlar. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

- Saadet Partisi çatısı altında siyaset yapıp bizi bırakan arkadaşlarımız olmuştur. Bu soruya Erbakan Hocamızın deyimiyle cevap vermek istiyorum. "Bu davaya kimse şeref katamaz. Bu davaya gelen, hizmet eden ancak şeref bulur. Bu davadan ayrılanlar bize hiçbir şey kaybettirmez, ancak kendileri kaybeder" Biz bu inançtayız bu görüşteyiz. Kim olursa olsun ister sayın Kayacan - Fakıbaba olsun isterse başka isimler olsun.. biz giden arkadaşlarımız için için üzülürüz çünkü kaybeden kendileri olacaktır. Çünkü Saadet Partisi hem dünya hem de ahret Saadetini amaçlayan bir partidir. Sadece bu noktada üzüntümüzü ifade edebiliriz. Yoksa partilere herkes girebilir, ayrılabilir. Biz kimsenin iradesine ipotek koyamayız. Bizim inancımız odur ki; bir davaya inanıyorsak sonuna kadar o davanın peşinden gideriz. Yok inanmıyorsak hiç o davanın içersine girmeyiz. Sonuçta şahısların kendisine bir şey diyemem ama bu davayı bırakanlara da üzülürüz.

- Seçim çalışmalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

- Saadet Partisi olarak Büyükşehir adayımızı açıkladık. İlçelerimizde de adaylarımızı açıklayacağız. Bu arada Seçim Kordinasyon Merkezimizi oluşturuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız hafta sonu burada olacaklar. SKM'de yeterli ekibimiz ve ekipmanımız var. İnşallah seçim çalışmaları kapsamında halkımızın karşısına gerçek ve büyük projelerle çıkacağız. Halkımızın içersinde çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Seçim çalışması konusunda tecrübeli, daha önce seçim çalışmaları yürütmüş ve başarılar elde etmiş bir ekibimiz var.

İnşallah hepimiz el ele vererek günümüze uygun seçim stratejileri uygulayarak, seçime en iyi şekilde hazırlanacağız. Ama malumunuz olduğu üzere Saadet Partisi 10 yılı aşkın Hazine yardımı alamıyor. Biz bu seçim hazırlıklarını halkımızın, teşkilatımızın ve gençlerimizin kendi özverileri neticesinde, kendi ceplerinde, çocuklarının harçlıklarından kısarak oluşturdukları bütçe ile yürütüyoruz. Onun için kısıtlı imkanlarla en iyi seçim çalışmalarını yapacağımıza inanıyoruz. Bütün çalışmalarımızın amacı halkımıza en iyi hizmeti vermektir.

- Eklemek istediğiniz şeyler nelerdir?

- Bu seçimlerin halkımıza hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Medeni cesaret göstererek aday olan, aday adayı olan bütün hemşerilerimi hangi siyasi partiden olursa olsun tebrik ediyorum. Bu büyük bir fedakarlık ve cesarettir. Nice insanımız var ki yeteneği olduğu halde halkın karşısına çıkma cesareti gösteremiyor. Ben, bir adım öne çıkan adaylarımızı tebrik ediyorum. Son olarak Saadet Partisi, Milli Görüşün temsilcisi olarak halkımızın teveccüh gösterdiği bir partidir.

Milli Görüş hareketi belediyecilik konusunda tüm Türkiye'ye örnek olmuş belediye başkanları çıkartmış bir harekettir. İnşallah Şanlıurfa'da ve tüm Türkiye genelinde halkımızın teveccühü ile bunun örnekleri yine görülecektir. Sizin aracılığınızla da tüm halkımızı kucaklıyor ve bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.