Mutlu GÜNEŞ / Şanlıurfa'da 2021 yılının ilk 9 ayında 1252 Şirket kurularak Türkiye genelinde 81 il arasında ilk 11'e girdi. Şahıs firması olarak, 318 kişi kaydolurken toplam tescili yapılan işyeri sayısı 17 kooperatifle beraber 1587 'ye ulaştı.
2020 yılında da aynı başarıyı sağlayan kent, toplam 1719 işletme kurulumu gerçekleştirilerek 81 il arsında 13. Sırada yer almıştı.
Yeni kurulan İnşaat, Hayvancılık, Gıda, alım satım ağırlıklı şirketlerin sermayesi iki yılda ortalama 2 milyar 191 milyon TL oldu.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek 6'ncı Bölge teşvik paketinde olan Şanlıurfa'ya yatırımların gelmeye devam ettiğini söyledi.
Peltek' Şanlıurfa Göbeklitepe, Karahan Tepe yapıları ve daha birçok potansiyeli ile Turizmde, Türkiye'nin en çok sulanabilir arazileri ile gerek tarım sektöründe, 6'ncı bölge teşvikleri ve stratejik konumu ile Organize Sanayi Bölgesinde ve artan nüfus ve gelişen şehri ile ticaretin her alanında büyük potansiyeli bulunmakta bilinen tarihi değiştiren şehrimizin tüm potansiyeli anlatmakla bitmeyecek kadar çok bu potansiyeli değerlendirmek için yerli ve yabancı yatırımcılar yatırım yapmaktadır. Şanlıurfa'da kurulan ve kurulmaya devam eden işletmelere baktığımızda şehrimizin ekonomisinin giderek katma değerli hale geldiğini görmekteyiz. Şehrimizin bu fırsatlarını değerlendirmek isteyen yatırımcılara geçmişte olduğu gibi bugünde her türlü desteği vermeye hazırız.'dedi.
Covid-19 salgınının en etkili döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Şanlıurfa'da yeni işletmelerin kurulduğunu belirten Peltek, ilimizde 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılının ilk 9 ayında da yine yeni kurulan şirket sayılarına baktığımızda Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktayız hızımızı kaybetmeden ilimize ülkemize ekonomik değer katmaya devam edeceğiz ' diye konuştu