Bekir POLAT / İşportacılarda satılan sahte güneş gözlüklerinin özellikle çocuklarda göz tembelliğine, büyüklerde ise sarı nokta hastalığının ilerlemesine neden olduğunu vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanları, göz sağlığı için doğru gözlük camlarının tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Vatandaşların güneş gözlüğü tercihiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mavi Optik - Lens Yetkililerinden Mehmet Demirel, güneş gözlüklerinin güneş ışınlarından korunmak için her mevsim önerildiğini söyledi.

SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANMAKTANSA HİÇ KULLANMAMAK DAHA DOĞRU OLACAKTIR
Demirel, 'Bu yıl Bahar mevsiminin gelişiyle birlikte yeni sezon ürünlerimizi getirmeye başladık. Ancak satışların istediğimiz düzeye ulaşması Ramazan sonrasını buldu. Güneş gözlükleri göz sağlığını koruyan bir aksesuardır. Piyasada satılan 15-20 TL'lik sahte gözlükler ciddi göz rahatsızlıklarına neden oluyor. Bu noktada bizler vatandaşların garantili ve kaliteli ürünleri tercih etmesini tavsiye ediyoruz. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak isteyen vatandaşların ultraviyole filtreli ve polarize cam özellikli güneş gözlüğü kullanması lazım. İşportadan alınan sahte ürünün kullanımı yerine hiç kullanmamak daha doğru bir tercih olacaktır' diyerek uyarılarını dile getirdi.

KLASİK CAM RENKLERİ ESKİSİ KADAR POPÜLER DEĞİL
Yeni sezonda müşterilerin cam ve çerçeve seçimleriyle ilgili bilgi veren Demirel, klasik siyah ve kahverengi tonların eskisi kadar tercih edilmediğini söyleyerek, 'Müşterilerimiz kahverengi ve siyah camlar yerine, daha canlı renkleri tercih ediyor. Erkek müşterilerde mavi ve yeşil favori renk olarak ön plana çıkarken, kadınlarda pembe renkli çerçeveler satılıyor. Çerçevelerin camlarında ise kahve tonların yanı sıra füme ve mavi renkler tercih ediliyor' diye konuştu.