Haber Merkezi
15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Şeref MARDİNLİ ; '15 Temmuz; ülkemizi işgal etmeye kalkan hainlere karşı, halkın sokağa dökülerek; canı pahasına vatanına ve bayrağına sahip çıkma duygusunun destansı adıdır. Bu uğurda 251 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 2196 vatandaşımız ise gazi olmuştur. Ancak unutulmamalı ki, o gece şehit olmaya hazır milyonlar sokaklarda hazır beklemekteydi. Bu millet geçmişte nasıl ülkesine sahip çıktıysa, 15 Temmuz'da da gereğini yapmış, tankların ve uçakların önünde hedef olmaktan geri durmamıştır.
Ülkemizde farklı kurumlara yuvalanmış, dış mihraklardan emir alan; ruhunu, vatanını ve namusunu pazara çıkarmış FETÖ terör örgütü mensupları eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, halkın vatan sevgisiyle sarılmış iman dolu göğsünde eritilmiştir.
Tarih boyunca en zor günlerde dahi küllerinden yeniden doğmayı başaran bu millet, bir gecede ülkemizi aydınlığa kavuşturmuştur.
15 Temmuz, 29 Ekim 2016 yılından bu yana Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmaya başlamıştır.
Halkımızın demokrasiye bağlılığının ve her şartta sahip çıkacağının en büyük ispatı olan 15 Temmuz, milli birliğimizin de perçinlendiği bir gündür. Etnik ya da mezhepsel farklılıklarımız, dünya görüşlerimiz, siyasal tercihlerimiz 15 Temmuz gecesi vatan ortak paydasında, bayrak ortak paydasında bir araya gelmiştir. Çelikleşmiş irademiz, birliğimiz ve bütünlüğümüz tüm Dünya'ya örnek olmuştur.
Allah'tan 15 Temmuz gibi zor zamanları bir daha yaşamamayı niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle al bayrak uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum' dedi.