Eyyübiye Belediyesi ile Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği 'Ovanın Başakları Okuyor' kitap okuma yarışması ve Bilim Fuarı; Altınbaşak, Ambartepe, Maskan, Güzelkuyu, Uğurlu ve İkizce Ortaokullarının katılımıyla başlamıştı.
Projenin açılışında konuşan ve öğrencilere verilecek hediyelerin dışında tablet sözü ve tiyatro etkinliği sözü veren Başkan Kuş'un talimatı, Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yerine getirildi.
Eyyübiye Belediyesi Batıkent Kültür Merkezinde düzenlenen ve başarılı öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği tiyatro gösterisinin, proje kapsamında tüm okullara da yayılması için çalışma başlatıldı.
Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, kelime dağarcığını geliştirmek, düşünmeye sevk ederek yaratıcılığı artırmaya katkı sunmak ve aynı zamanda ilçedeki öğrencilerin genel kültür seviyelerini geliştirmek için hayata geçirilen projede başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Etkinliğe katılan öğrenciler, kendilerine sundukları imkanlardan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'a teşekkür etti.