Tuğba Polat

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Gençlik Merkezinde yürütülen Deneyap Projesi kapsamında eğitim alan 160 öğrenci ve velilerin katılımı ile Robotik Kodlama Festivali düzenlendi.

Karaköprü ilçesinde gençlere yönelik bir çok başarılı çalışmaya imza atan Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Gençlik Merkezi güzel bir çalışmaya daha imza attı.

Karakörü Gençlik Merkezi tarafından Deneyap Projesi kapsamında eğitim alan 160 öğrenci Ve velilerin katılımı ile 5 Aralık 2021 Pazar günü Robotik Kodlama Festivali düzenlendi.

91 Ortaokul ve 55 Lise öğrencisinin katıldığı festival gençlerin ve velilerin ilgisi ile renkli görüntülere sahne olurken Festivalin açılış konuşmasını yapan Karaköprü Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Kırıkçı katılımcılara Deneyap Teknoloji Atölyelerinin Türkiye'nin geleceğinde nasıl bir öneme sahip olduğunu anlattı

Festival kapsamında, sabah ve öğlen 2 oturum şeklinde düzenlenen etkinlikte sabah oturumunda Ortaokul grubu öğrencileri, öğlen grubunda ise Lise grubu öğrencileri yarıştılar.

Pandemi kurallarına uygun yapılan yarışmalarda etkinlik sonrası gençlere kitap katılımcı belgesi verildi.