Haber Merkezi / Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid-i Nebi'nin, tüm insanlığın yaratılış gayesine erdiği, aşırılık ve azgınlıktan sakındığı, İslam nuru ile gerçek manada tanışmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan dilerim.

Peygamberimizin doğumu; cahiliyenin hükmünün son bulduğu, mazlumların sevindiği, adalet, merhamet, iyilik gibi insanlık erdemlerinin ilahi vahiy ışığında yükseldiği, yeni bir medeniyet olan İslam'ın kıyamete kadar yükseleceği bir dönemin başlangıcını müjdelemiştir.

Kaynağını Kur'an'dan alan güzel ahlakı, şefkati, merhameti, adaleti, vefası ve insanlık için erdem sayılan vasıflarıyla topluma en güzel örnek olan Peygamberimiz, tarihin en sıkıntılı dönemlerini yaşayan insanlık için dün olduğu gibi bugün de en güzel yol göstericidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin mevlid kandilini tebrik ediyor, bu önemli yıl dönümünün milletimiz ve tüm İslam aleminin birliğine, dirliğine vesile olmasını dileyerek, Mevlid Gecesinin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.