Haber Merkezi / Fakıbaba açıklamasında, "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatım buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu yıl 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur" ifadelerini kullandı.
AK Parti öncesi siyasi arayışları, AK Parti'den Belediye başkan adaylığı, seçilmesi, belediye başkanlığı döneminde AK Parti teşkilat, milletvekilleri, belediye meclis üyeleriyle sürekli uyumsuzluk ve husumetlerle geçti.
2. Döneminde önce ceket koalisyonunun ortak adayı olarak Saadet'ten girerek seçilmesi, sonrasında Saadet'ten istifa etmesi, bir müddet bağımsız kaldıktan sonra yine Faruk Çelik'in de katkılarıyla AK Parti'ye katıldı.
Milletvekili ve kısa süren Bakanlığı süresince izlediği siyasi gel-gitler dolayısıyla; bugünkü istifası Urfalıları şaşırtmadı.
Tren, ceket, Karakoyun derken; sırada 6 masanın, altı - üstü, yanı - düzüyle hepsine yakın sürpriz pastası mı? Yorumunu akıllara getirdi.

Fakıbaba'nın istifasına giden süreçte neler yaşandı?
Urfanın Nabzı haber sitesi:
13 Kasım 2021

Şanlıurfa'da yerel bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Fakıbaba, "AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014'den sonra Şanlıurfa'nın kimyası değişti. Bunlardan dolayı istifa ettim. Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar ile Ahmet Akay bana geldiler. Kasım Bey, 'Babamın hatırı için istifa etme' dedi. Ben de onun hatırı için istifa kararını geri aldım. Bardak taşmıştı. Siyasete devam ederim, etmem hiç önemli değil." demişti.

25 Nisan 2022
Fakıbaba, Şenyaşar olayı ile ilgili bir TV programında yaptığı değerlendirmede, "Ben ne hâkimim, ne savcıyım, ne avukatım. Vicdanımın sesini dinledim. Bana terör olayı olarak anlatılmıştı. Ben de dedim ki 'PKK yapmış.' Bakandım, o zaman. Bana göre bu, devlet adamına yakışır konuşma olmadı. Ama bana öyle söylendi, ben de öyle bir ifadede bulundum. Keşke söylenmeseydi, keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım. İki gün sonra baktım ki, Allah rahmet eylesin, bu adamların dükkânına gitmişim. Devletin bakanıyım. Adamlar PKK'lı olsa bana bir şey yapmaları lazımdı. Beni güler yüzle uğurlamışlar. Sonradan belli oldu. Bunlar PKK'lı değil, HDP'ye oy veren vatandaşlar. Buna saygı duyarım. HDP'ye oy vermek ayıp değildir. 'Terör olayı' dediğim için kendimi affedemedim." şeklinde konuştu.

24 Temmuz 2022
24 Temmuz 2022 GAPTEAM'da halkla bir araya gelen Fakıbaba'ya kendisini ziyarete gelen bazı kişilerin "Belediye başkanı adayı ol" dediği görüntü ve haberler medyaya düşmüştü.
Fakıbaba ise bu toplantıda, belediye Başkanı adayı olmayacağını ama Urfa halkını da yarı yolda bırakmayacağını söyledi. Fakıbaba, "Altı aydan belli çok üzgünüm tabi bazı nedenleri de var ama bu demek değil ki Ahmet Fakıbaba Şanlıurfa'dan ayrıldı asla ölünceye kadar ben Şanlıurfa'nın bana yaptığı iyiliği hayatım boyunca unutmayacağım. Şayet ben ölsem de kemiklerim unutmaz. Sizin sayenizde başhekim, milletvekili, bakan, belediye başkanı oldum ama ben de bir kardeşiniz olarak hep sizin emrinizde oldum. Gerçekten halkın hizmetkârı oldum hem halkla beraber hiç ayrım yapmadan yanınızda oldum. Herkesi kucaklayan herkese eşit davranan adil olmaya çalışan bir kardeşiniz olarak hep sizin hizmetkârınız oldum bundan sonra da bu hizmetkârlığa Allah'ın izniyle devam edeceğim."

8 Ağustos 2022
Sosyal medyada Fakıbaba ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan arasında üstü kapalı bir tartışma yaşanmıştı.
Özcan hesabında, "Bu davayı şahsi ihtirasları için kullanan, egolarını tatmin etmeye çalışan, başkalarıyla olan hesabını dava adı altında görenler, teşkilatların içinde, belediyelerde hatta ve hatta Şanlıurfalı hemşehrilerimiz arasında ikilik çıkaranlar, bilin ki bu kutlu dava sizi çarpacaktır. Bunları yazma gereğinin doğmuş olması benim için hem acı hem de zaman kaybıdır. Bu kişiler hem yandaş hem muhalif hem kurt hem ceylan hem mağrur hem de makdur rolündedir. Bu şer odaklarından Allah'a sığınalım aynı zamanda dikkatli olalım. Rabbim şanlı şehrimizi ve bizleri bu odakların şerlerinden korusun inşallah. Şanlıurfalı hemşehrilerime saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.
Fakıbaba ise cevaben sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var elbet. Lakin bir lafa bakarım, laf mı diye Bir de söyleyene bakarım adam mı diye! (Mevlânâ)" dedi.

4 Ekim 2022
Fakıbaba, sosyal medya hesabında eski Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu'na açtığı tazminat davasını kazandığını açıklamıştı.
Fakıbaba'nın Şanlıurfa'da dayandığı güç olarak bilinen Eyyüpoğlu'nu mahkemeye vermesi işlerin yolunda gitmediğinin somut göstergesiydi.
Fakıbaba, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:
"Seydi Eyyüpoğlu'nun 13 Temmuz 2018 tarihinde Güneydoğu TV'de şahsıma sözlü olarak yaptığı ağır itham ve hakaretten dolayı açtığım dava sonucu şahıs tazminat ödemeye mahkûm edilmiş. Kendisinden tahsil edilen tazminat bedeli, Şanlıurfa Aşevine bağışlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla arz ederim." ifadelerini kullanmıştı.

19 Ekim 2022
Fakıbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Z. Abidin Beyazgül'ü etiketleyerek arsa satış ihalesini eleştirmişti.
Fakıbaba sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Sayın Başkanım, Her bir dairesi 10-12 milyona satılmakta olan arsaları satmak yerine, Belediye şirketi eliyle konut yapsanız, astronomik düzeydeki kârı birkaç kişi kazanacağına, Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı? Sevgi ve saygılarımla." demişti.

20 Ekim 2022
Fakıbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti'den istifa ettiğini duyurdu.
Urfanın Nabzı haber sitesinden derlenerek alınmıştır