Seyfullah POLAT/ Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekilleri Z.Gülender Açanal, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, İlçe Kaymakamları ve Kurum Yöneticileri, Sektör Temsilcileri ile Harran Üniversitesi akademisyenlerinin yer aldığı Ortak Akılla Yarınlara Çalıştayı sona erdi.
Altyapı ve Çevre Şehircilik Grubu, Eğitim, Öğretim ve Gençlik Grubu, Kültür, Turizm ve Sanat Grubu, Tarım, Hayvancılık, Ekonomik Kalkınma ve İstihdam Grubu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Grubu olmak üzere 5 farklı sektör çalışma grubu oluşturularak ekonomik sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı oturumlarda; Şanlıurfa'nın geleceğine yönelik sunumlar yapıldı.

VALİ AYHAN: HER KESİMİN YER ALDIĞI BİR ÇALIŞTAY OLDU
Sunumların ardından programın kapanış konuşması yapan Vali Salih Ayhan, "Şehrimizin istikbalini şekillendirecek çalışmalara ve önerilere ev sahipliği yapan çalıştayımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Çalıştayımızı; Kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Muhtarlıklar, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK'lar, Sendikalar, Akademisyenler, Öğretmenler, Öğrenciler; kısacası toplumun her bir kesiminden insanımızın katılımı ve fikirleriyle gerçekleştirip tamamladık" diye konuştu.

ÇALIŞTAY HER YIL TEKRARLANACAK
Sözlerine çalışma grupları hakkında bilgi vererek devam eden Vali Ayhan; "Geriye, bu zemin üzerine dikilecek binanın inşa edilmesi kaldı. Bizler de, üzerimize düşen her türlü vazifeyi teker teker hayata geçireceğiz. 5 ana sektörde gerçekleşen çalıştayımızdan objektif sonuçlar elde edildi. Böylece, uğraşlarımız çok daha anlamlı bir zeminde dayanak bulmuş oldu. Alanında uzman tüm katılımcılarımızla verimli bir süreç geçirdik. Biz bunları yaparken, Ortak Akılla Yarınlara Çalıştayı halkımızdan da oldukça büyük ilgi gördü, beğeni topladı. Her kesimden birçok vatandaşımızın, oluşturduğumuz platform üzerinden birçok görüş ve öneriyi bizlere sunduğunu gördük. Çalıştayımız ile sürdürülebilir yeni kalkınma hamlelerimize dair güzel fikirler oluşturuldu, kararlar alındı" diyerek bu yıl ilki düzenlenen çalıştayın bundan sonra her yıl tekrarlanacağını, konuşulan projelerin hayata geçirilmesi noktasında takip mekanizması kurulacağını sözlerine ekledi.