İshak Polat

AK Parti İl Yönetimi, başta Büyükşehir olmak üzere AK Partili İlçe Belediye Başkanları ve 13 ilçenin Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri düzenledikleri bir basın toplantısı ile Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya yapılan saldırıyı kınayarak olası provokasyonlara dikkat çektiler

Eğilmez; Saldırıyı yapanlar adalet karşısına çıkartılacaktır

AK Parti İl Binasında yapılan basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yanı sıra AK Partili Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyeleri hazır bulundu. Basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez; Saldırıyı yapanlar adalet karşısına çıkartılacaktır Bugün Büyükşehir Belediyesi Meclis Kurul toplantımızı yaptık. Dün Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir miting ve akabinde Büyükşehir ve Eyyübiye, Haliliye Karaköprü Belediyelerimizin düzenlemiş olduğu çok güzel bir iftar programına sayın Başbakanımız katıldı. Bu Temmuz ayının sıcağında mitingimize ve iftarımıza iştirak eden tüm Şanlıurfalı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra düzenlenen miting ve iftar programında görev almış olan tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Dedi

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya yapılan saldırıya değinen Yusuf Eğilmez sözlerine devamla;' Dün akşam Ceylanpınar Belediye başkanımız Menderes Atilla beye menfur bir saldırı düzenlendi. Biz AK Parti teşkilatları, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri olarak bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Burada sözde demokrasiden , insan haklarından, barıştan bahsedenlerin halkın oyları ile seçilen bir Belediye Başkanına karşı böyle bir saldırıda bulunmaları kabul edilemez. Dün belediye Başkanımızın da belirttiği gibi biz bunları Hakkın ve halkın vicdanına havale ediyoruz. Halkımızın özellikle de bu barış sürecinde yapılan bu çirkin saldırıyı en iyi şekilde değerlendireceğini biliyoruz. Biz bir kez daha belediye başkanımıza geçmiş olsun diyoruz. Saldırıda hafif yaralanan üç güvenlik mensubu arkadaşımıza da geçmiş olsun diyoruz ve acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı yapanların yanına kar kalmayacaktır. Biz buna inanıyoruz. Bu saldırıyı yapanlar bir an önce adalet karşısına çıkartılacaktır' dedi.

Eğilmez;' bölgemizde din adına hareket edenlerin yapmış olduğu saldırılar yine Müslümanlara ve mazlumlara yönelik olarak devam etmektedir. Yanı başımızdaki Irak ve Suriye'de gerçekleştirilen bu saldırıları kınıyoruz. Yine bu mübarek Ramazan ayında Filistin'de, Gazze'de terör devleti İsrail'in yapmış olduğu katliamları, saldırıları da kınıyoruz ' diyerek IŞİD ve İsrail'in yapmış olduğu saldırılara dikkat çekti.

Güvenç'ten provokasyon uyarısı

Daha sora söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise yaptığı açıklamada;' İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine Türkiye girmiş durumda. Cumhuriyet tarihimiz boyunca il defa Cumhurbaşkanını milletimiz seçecek halk seçecek. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ilk defe 2007'de yapılan düzenleme ile artık bu millete kendi Reisicumhurunu seçme yetkisi verilmesi kanaatine varıldı. Bununla ilgili gerekli düzenlemeler yapıldı. Hatırlarsanız o zaman muhalefet partileri ve bazı kesimler bunu önlemeye çalıştılar ama halkımız % 68 gibi büyük bir destekle artık Cumhurbaşkanımı ben seçeceğim dedi. 10 Ağustos ta da halk cumhurbaşkanını seçecek' dedi. Cumhurbaşkanlığı makamının birileri tarafında önemli bir vesayet makamı olarak görüldüğünü ve kullanıldığını ifade eden Güvenç, Cumhurbaşkanlığı makamına gelecek insanların seçiminde belirli merkezlerin önemli müdahale ve tasarufları olduğunu belirterek;' Hamdolsun 10 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir vesayet döneminin sona ereceği tarih olacaktır. Bu belirli mihrakları rahatsız ediyor. Bu mihraklar milletin kendi Cumhurbaşkanının seçmesinden çok rahatsız. Bunun yanı sıra rahatsız oldukları bir nokta ise seçimin rengini bu millet bugünden belli etti. 1994 tarihinden bu tarafa kendisine hizmet eden sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçme kararını ve iradesini meydanlarda ve değişik ortamlarda göstermeye başladı. Bundan dolayı önümüzdeki süreç çok nazik bir süreç. Çok dikkatli olunması gereken bir süreç' diyerek Siyasi Partiler, sendikalar, STK lar başta olmak üzere tüm halkı dikkatli olmaya çağırarak olası provokasyonlara dikkat çekti. Bu provokasyonlardan birisinin dün gece Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya yapılan saldırı ile sahnelenmek istendiğini söyleyen Celalettin Güvenç yapılan saldırıyı kınadı.