Tuğba POLAT / "Memleketten Portreler" programı yeni isimlerle devam ediyor. Konukları ve içeriğiyle izleyenlerin beğenisini kazanan programın yeni çekimleri Siverek'te yapıldı. Araştırmacı- yazar, aşık, şair, arşiv ve koleksiyoncu ve daha bir çok alanda başarılarıyla tanınan Siverek sevdalısı Ramazan Özgültekin ile hayatı, mücadelesi, eserleri ve anılarına dair güzel bir sohbet gerçekleştirildi.
Özgültekin'e ait Serkav'da programın yeni bölüm çekimleri gerçekleştirildi. Hayatı, eserleri ve Siverek'e dair güzel bir sohbet ile taçlandırıldı.
Memleketten Portreler'e Siverek'ten misafir olan ikinci isim Koçali Aymaz oldu. Tüm yaşamanı Siverek'in gelişmesi, kalkınması ve yeniden İl olması çalışmalarına adayan Aymaz'la röportajı açık alanda, Koç Ali Baba türbesinin önünde gerçekleştirdik.
Koç Ali Baba'nın; bölgenin ilk Müslüman Fatihi İyad bin Ganem'in ordusunda bulunan ve Diyarbakır fethine gidilirken Siverek'te muhafız olarak bırakılan bir sahabe olduğunu öğrendik. Diyarbakır dönüşünde Koç Ali Baba'nın Siverek'te şehid edildiğini gören sahabe arkadaşları, onu buraya defnediyorlar. Kardeşi Cerrah Baba ile birlikte, Siverek'te defnedilmiş 3 sahabeden biri. Selam verdik, Fatiha'mızı okuduk.
Ömrünü Siverek'e, Siverek'in gelişmesine veren Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz ağabeyimizi dinledik. 30 Yıldır arkadaşlarıyla birlikte Siverek'in il olması için uğraş veriyor. Siverek'in il olması için söz verip, yapmayan Bakanları, Başbakanları, Cumhurbaşkanı Demirel'i mahkemeye vermişler.
Siverekli hemşehrileri olduğunu belirttikleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'a seslenen Ramazan Özgültekin ve Koçali Aymaz; Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Siverek'in 100 yıllık kaybına son verin. 2023 yılına Siverek il olarak girsin. Bütün Siverekli hemşehrilerimizi de 100 yıllık mücadalemizi, Cumhuriyetimizin 100. Yılında il olarak taçlandırmak üzere destek vermeye çağırıyoruz, dediler.
Çekimleri tamamlanan röportajlar bölümler halinde, yakın zamanda GAPGündemi sayfa ve ekranlarında izleyicilerle buluşacak.