Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın kalbi konumunda olan Abide Kavşağındaki trafik yükünü hafifletmek için harekete geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatacak projeyi sosyal medyadan kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Beyazgül: Abide kavşağındaki trafik yoğunluğunu azaltacağız

Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün resmi sosyal medya hesabından Şanlıurfalılara verdiği müjde vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Başkan Beyazgül mesajında 'Şehir merkezinde yer alan Abide Kavşağı'nda trafiği azaltacak bazı düzenlemeler üzerine çalışıyoruz. Şanlıurfa'nın tam kalbinde yer alan ve 5 farklı bulvarın bağlantısını sağlayan bu bölgeyi yeni bir projeyle rahatlatacağız' ifadelerine yer verdi.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte her gün yüzbinlerce aracın kullandığı Abide Kavşağı'nda trafik yükünün önemli ölçüde rahatlatılması hedefleniyor.

BİLİMİN GÜNEŞİ ŞANLIURFA'DA DOĞUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün Şanlıurfa gençliği ve geleceği için vizyoner projelerinden biri olan 'Şanlıurfa Bilim Merkezi' projesinde çalışmalar sürüyor.

Bilimin güneşinin bu topraklarda doğduğu ve dünyaya ilham olduğu bilinen Şanlıurfa'da gençlerin bilime olan ilgisini artırmak, bilimsel çalışmalara katkı sağlamak, Şanlıurfa'da bilim insanları, mucitler yetişmesini sağlamak amacıyla Şanlıurfa Bilim Merkezi inşaat alanında kazı çalışmaları devam ediyor.

Köklü tarihinde birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da, TÜBİTAK'ın destekleriyle bilim ve teknoloji alanında da önemli adımlar atılıyor. İhale işlemleri tamamlanan Şanlıurfa Bilim Merkezinin yapılacağı alanda iş makineleri hummalı bir şekilde çalışıyor.

Tarihin ilk bilim merkezlerinden olan Şanlıurfa, Bilim Merkezi'nin tamamlanmasıyla birlikte gelecekte de bu özelliğiyle anılacak ve bir bilim yuvası haline gelecek. Çocukların kendilerini, yeteneklerini keşfedebilecekleri, Ar-ge çalışmalarını yürütebilecekleri, deney ve araştırma yapabilecekleri modern bir tesise kavuşmuş olacaklar.

BÜYÜKŞEHİR'E YATIRIMLAR İÇİN 505 MİLYONLUK DEV DESTEK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilçelerde hayata geçireceği projeler için 505 milyon lira destek aldı.

Belediye Hizmetleri Projesi ve Belediye Hizmetleri Geliştirme Projesi İlbank ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması Ankara'da gerçekleştirildi. Hibe ve kredi almaya hak kazanan belediyeler elde ettikleri destekleri alt yapı, İçme suyu, atık su, katı atık ve düzenleme gibi hizmetlerde kullanacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de Suruç Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebeke Projesi, Birecik Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi Projesi ve Viranşehir - Ceylanpınar Entegre Katı Atık Projesi için Şanlıurfa'ya 358 milyon lirası hibe olmak üzere; toplam 505 milyon liralık yatırım kazandırdı.

Ankara'da düzenlenen Belediye Hizmetleri Projesi ve Belediye Hizmetleri Geliştirme Projesi İlbank ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması imza törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Sait Güllüoğlu ile 14 ilden belediye başkanları katıldı.

Şanlıurfa'ya 505 Milyonluk Yatırım Desteği

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa'ya kazandırılan 505 milyon liralık desteğin kente yapılacak yatırımlar için son derece önemli olduğunu aktardığı mesajında şu ifadelere yer verdi.' Şanlıurfa'ya Suruç Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebeke Projesi, Birecik Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, Viranşehir - Ceylanpınar Entegre Katı Atık Projelerinde kullanılmak üzere 358 milyon lirası hibe; toplamda ise 505 milyon liralık yatırım kazandırdık.

Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun' ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR İLE İLÇELER ARITMA TESİSLERİNE KAVUŞUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), içme suyu arıtma tesisleri ile sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlıyor.

Şanlıurfa'da su kaybının önüne geçebilmek ve su tasarrufunu sağlamak adına birçok ilçede çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm vatandaşlara temiz, sağlıklı içme suyu ulaştırmak için DSİ Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü içme suyu arıtma tesisi çalışmalarına aralıksız devam ederek projenin bir an önce bitirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa genelinde vatandaşlara arıtılmış su sağlamak adına ilçelerde içme suyu arıtma tesisi çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, Siverek, Hilvan, Birecik, Halfeti, Viranşehir ve Suruç ilçelerinde tesis ve ana isale hattı inşa çalışmaları ile vatandaşların hizmetine en kısa sürede sunmak için kolları sıvadı.

Hedef, Şanlıurfa'daki Tüm Hanelerde Arıtılmış Su

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nün Şanlıurfa'daki vatandaşları kesintisiz, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturmak için hedeflediği içme suyu arıtma tesislerinde idari ve kontrol binası, debimetre odası, kimya, klor, jeneratör binası, ısı merkezi ve filtre odası, hızlı ve yavaş karıştırıcı durultucu flokülasyon yapısı, kum filtre, temiz su deposu, çamur yoğunlaştırma yapısı, foseptik yapısı gibi bölümler yer alacak. Tesislerde ayrıca periyodik olarak su analizleri ve kontrolleri de yapılacak.

Siverek ve Hilvan ilçelerindeki içme suyu arıtma tesisleri tamamlandığında 45 bin metrekarelik alana sahip olan Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisinde, günlük 110 bin metreküp ham suyu arıtarak günde 110 bin ton suyu içmeye hazır hale getirecek ve isale hatları ile birlikte ilçede su sorunu kalmayacak.

Hilvan ilçesindeki tesiste ise 20 bin 422 metrekarelik alana sahip olan içme suyu arıtma tesisi günlük 15 bin 000 metreküp ham suyu arıtarak günde 15 bin ton suyu içmeye hazır hale getirecek ve ilçe halkına arıtılmış, temiz ve sağlıklı içme suyu sunulmuş olacak. Diğer ilçelerdeki tesislerin bir an önce bitirilip hizmete sunulması adına inşaat çalışmaları hızla bir şekilde devam ediyor.

GÖBEKLİTEPE'DE SICAK HAVA BALON UÇUŞLARI BAŞLADI

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve 'tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de sezonun ilk sıcak hava balonu uçuşu Türkiye'nin ilk şekilli balonuyla yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin koordinesinde Şanlıurfa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de destekleriyle Şanlıurfa'ya gelecek yerli ve yabancı turistlerin kentte farklı turistik aktivitelere katılarak konaklama gün sayısını artırmak, şehirde daha çok zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla pandemi nedeniyle ara verilen uçuşlar tekrar başladı.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe yakınlarında yapılan sezonun ilk uçuşuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan katıldı.

Başkan Beyazgül: Şanlıurfa, balon uçuş merkezi olacak

Türkiye'nin ilk şekilli balonuyla Şanlıurfa'yı havadan seyretmenin heyecanlı olduğunu aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa'nın Kapadokya'dan sonra ikinci balon uçuş merkezi olacağını söyledi. Başkan Beyazgül:'Kurban Bayramından sonra balon uçuşları başlayacak. Turizm AŞ'nin balonu da altı ay sonra uçuşa geçmiş olacak. Şanlıurfa yeryüzü coğrafyası bakımından da çok özel bir şehirdir. Türkiye'nin kalbi Şanlıurfa'da atıyor. Turizmin kalbi Şanlıurfa'da atıyor. Otellerimizde rezervasyonlarımız iyi durumda pandemiden sonra Şanlıurfa büyün turizm zenginlikleri ve çeşitliliğiyle cazibe merkezi olacaktır' dedi.

ŞANLIURFA YENİ YEŞİL ALANLARINA KAVUŞUYOR

Şanlıurfa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yıkılan eski hizmet binasının yerini yeşil alan olarak düzenliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin'in üzerinde önemle durduğu belediye meydanı projesinde yapılacak çalışmalar belirlendi. Başkan Beyazgül, Projede yeşil alanların oranının yüksek olması talimatını vererek projenin bu yönde hazırlanmasını istedi.

Proje 70 Oranında Yeşil Alan Olarak Tasarlandı

Toplam uygulama alanının 3 bin 930 metrekare olduğu meydan projesi, kent merkezinin nefes almasını sağlayacak standartlarda ve yüzde 70 oranında yeşil alan olarak tasarlandı.

Yeşile ve kent estetiğine önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, belediye meydanı çevresinde bulunan ağaç ve bitkiler koruyarak proje kapsamında 269 adet, alana ve tasarıma uygun yeni ağaç dikimi yapacak.

Proje kapsamında alanda bir adet süs havuzu, Urfa taşından yapılacak olan amfi ve oturma alanları, meydan zemini çim derzli Urfa taşı döşemesi, alan içerisinde ahşap pergole (çardak) imalatları, kafe, bay, bayan, engelli WC kabinleri yapılacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa'nın kalbi konumunda olan ve şehre nefes aldıracak olan yeşil bir alan daha Şanlıurfa'ya kazandırılmış olacak.

ŞANLIURFA'YA NEFES ALDIRACAK PROJELER BİRER BİRER HAYATA GEÇİYOR

Yeşile önem veren ve yeşilin her alanda artırılması noktasında çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Harran ilçesinde yapımına başladığı 'Harran Kent Parkı' çalışmalarında son aşamaya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kümbet evleri ile ünlü Harran ilçesinde yaşayan vatandaşların keyifli vakit geçirebilecekleri 21 bin metrekarelik yeşil alana sahip Harran Kent Parkını ilçeye kazandırdı.

İçerisinde bisiklet ve yürüyüş yollarının, çocuk oyun alanlarının, piknik alanlarının bulunduğu kent parkında çocuk oyun grupları ve fitness gruplarının monte işlemleri tamamlanırken Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının park içerisinde çimlendirme çalışmaları ise devam ediyor.

30 bin metrekarelik Harran Kent Parkındaki çalışmalar tamamlandığında ilçe halkının doğayla iç içe modern ve konforlu bir yeşil alan içerisinde yürüyüş yapabileceği, spor yapabileceği ilçeye nefes aldıracak bir proje daha Şanlıurfa'ya kazandırılmış olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 'Harran Kent Parkı' projesi içerisinde 700 metrelik Bisiklet Yolu, 2 adet Çocuk Oyun Alanı, 7 adet çeşme, Yürüyüş Yolları, Piknik Alanları, Fitness Alanları, Oturma Bankları, kamelyalar, WC çalışmalarını tamamladı. Ayrıca parkın yeşil alanlarının sulanması için 21.000 m² sulama sistemi kuruldu.

AKÇAKALE KENT PARKI VE MESİRE ALANI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Akçakale ilçesine kazandırdığı Akçakale Kent Parkı ve Mesire alanındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sosyal donatıları ve 45.000 m² toplam proje alanı ile Akçakale Mesire Alanı açılış için gün sayıyor.

Şanlıurfa'nın sınıra komşu olan ilçesi Akçakale'de yıllardır atıl durumda bekleyen, içerisinde çam ağaçlarının yer aldığı 45 bin metrekarelik alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye mesire alanı olarak kazandırıldı.

Yeşile önem veren ve Şanlıurfa'da yapılan projelerde yeşil oranının yüksek tutulması talimatını veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün de üzerinde önemle durduğu projelerden biri olan Akçakale Kent parkı ve Mesire alanındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Mesire alanı içerisinde gerekli düzenlemeleri yapan Büyükşehir Belediyesi, 600 m² Asma germe gölgelik, yürüyüş yolları, piknik masaları ve barbeküler, çocuk oyun alanları, kır düğün salonu, mescit, kamelyalar ve oturma guruplarının montaj işlemlerini tamamladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerinin peyzaj düzenlemesi ve çiçek ekimi yapmasının ardından Akçakale Mesire Alanı daha modern ve güzel bir görünüme kavuşturularak ilçe halkının hizmetine sunulacak.

BAŞKAN BEYAZGÜL TARLADA İSOT HASADI ETKİNLİĞİNE KATILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Akçakale Fidanlığında gerçekleştirilen İsot Hasadına katılarak yöre kadınlarıyla birlikte tarladan isot topladı.

Şanlıurfa'nın Dünya mutfağına kazandırdığı en önemli yöresel tescilli lezzetlerden biri olan, sofraların vazgeçilmez ürünü 'Urfa İsotunun tarlada hasadı yapıldı.

Kendine has ürünleri ve kültürel değerleriyle çok zengin bir mirasa sahip olan Şanlıurfa GAP ile birlikte daha da yükselen önemli bir tarım üretim havzası konumunda bulunuyor.

Yörede 'Kırmızı Altın' diye bilinen Urfa İsotu bölgenin verimli tarım arazilerinde yetiştirilerek çeşitli aşamalardan geçirildikten sonra sofralarda yerini pul biber, biber reçeli, gibi lezzet iksirleriyle alıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akçakale Fidanlığında yerli tohumlarla yetiştirdiği Urfa İsotu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün katılımıyla hasadı gerçekleştirildi.

Başkan beyazgül:'Dünya Urfa isotuna hayran kalacak'

Hasadın ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'nın güneşi, toprağı ve suyuyla yetişen isotun lezzetinin başka bir yerde bulunamayacağını belirtti.

Başkan Beyazgül:' Dünya'da Urfa İsotundan daha lezzetlisi yoktur. Ayrıca çiğköfteyi bu isotun haricinde lezzetli yapan bir isot daha yoktur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 'Çiftçimiz, üreticimiz bir karış yer dahi boş bırakmadan eksinler, biçsinler. Biz çiftçimizin, üreticimizin yanındayız, arkasındayız.' Sözünün ışığında üretiyoruz, istihdama katkı sağlıyoruz. İstatistiklere baktığımız zaman isotta yüzde 46'lık bir ihracat artışı var. Türkiye bu isotu çok sevdi öyle görünüyor ki Dünya da bu Urfa İsotu'na hayran kalacak' ifadelerine yerdi.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AKILLI ULAŞIMDA ÖDÜLÜNÜ ALDI

Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği'nin (AUSDER) 'Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri ' sahiplerini buldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 'Görev ve Personel Yönetim Sistemi' yazılımı ile jüri özel ödülüne layık görüldü. Jüri özel ödülünü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan aldı.

Akıllı şehirler, ulaşım, teknoloji, su, çevre ve enerji sektörlerinin karar vericilerini bir araya getiren 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2021, Türksat'ın iletişim sponsorluğunda 17-18 Haziran 2021 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Farklı disiplinlerde yer alan kurum ve kuruluşlar arasında köprü görevi üstlenerek aynı platformda buluşmalarını, aralarındaki ilişkileri ve sektörü geliştirmeyi sağlamayı amaç edinen AUSDER'in bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri yarışmasından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 'Görev ve Personel Yönetim Sistemi' projesi ile jüri özel ödülüne layık görüldü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerince hayata geçirilen 'Görev ve Personel Yönetim Sistemi' yazılımı ile bir ay gibi bir sürede sinyalizasyon arızalarında yüzde 46' azalma meydana gelirken belirlenen arızalara ise ekipler tarafından anında müdahale ediliyor.

Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşları desteklemek amacıyla ICSG 2021 çerçevesinde bu sene 4'üncüsü düzenlenen AUS Türkiye Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri de sahiplerini buldu. Her yıl daha fazla sayıda proje ve çalışmanın başvurduğu ödüllere, bugüne kadarki en yüksek katılımla 59 başvuru gerçekleşti.

ŞANLIURFA'DA ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI

'Yarını Kurmak' Projesi kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve CONCERN Worldwide işbirliği ile hayata geçirilen Hayati Harrani Gençlik Merkezindeki Robotik Kodlama Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Genç yeteneklerin bilgisayar kullanım becerilerini geliştirerek, teknolojiyi yakından takip eden çocuklara kodlamayı öğreterek yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Delegasyonu ve CONCERN Worldwide destekli robotik kodlama atölyesini Hayati Harrani Gençlik Merkezinde hizmete sundu.

Açılışın ardından robotik kodlama atölyesini gezen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül atölyede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler alarak CONCERN Worldwide Direktörü Ali Fuat Sütlü, Avrupa Birliği Delegasyonu Proje Müdürü Burçe Dündar ile bu tür projelerde ortak hareket etme, işbirliğini geliştirme konularında istişarelerde bulundu.

Başkan Beyazgül: Bu proje gençlere balık tutmayı öğretecek

Atölye gezisinin ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, robotik kodlama ve inovasyonun önemine değindi. Başkan Beyazgül:' Robotik Kodlama atölyesi gençlerimize balık vermek değil balık tutmayı öğretecek önemli bir projedir. Gençlerimiz bu atölyede uyum içerisinde Şanlıurfa'nın geleceğini şekillendirecekler' ifadelerini kullandı.

CONCERN Worldwide Direktörü Ali Fuat Sütlü ise projenin amaçlarından bahsederek teknoloji temelli becerilerinin kazandırılması amacıyla bu tür projelerin giderek önem kazandığının altını çizdi.

Avrupa Birliği Delegasyonu Proje Müdürü Burçe Dündar da Şanlıurfa'da hayata geçirilen robotik kodlama atölyesinin öğrenmeye açık her yaştan gencin hizmetine sunulduğunu ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR'DEN HALFETİ'YE MODERN MEZBAHA

2021 Yılında birçok ilçede modern mezbaha projelerini hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti ilçesinde 400 metrekare alan üzerine kurulacak modern mezbaha için inşaat çalışmalarına sürdürüyor.

Halfeti ilçesinde yapımına başlanan ve İnşaat çalışmalarının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştiği modern mezbaha hızla yükseliyor.

Merkez, ilçe ve kırsal ayrımı yapmaksızın Şanlıurfa genelinde yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Halfeti ilçesinin ihtiyacını karşılamayan, işlevselliğini yitirmiş olan eski mezbahanın yıkım işlemlerini gerçekleştirerek yerine modern bir mezbaha inşa ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin daha sağlıklı ve modern teknik ekipmanlarla kesim yapmak için inşa ettiği yeni mezbahada aynı anda birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Bunun yanında tesis içerisinde soğuk hava depoları, kesim hücresi ve idari alanlar da bulunacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan inşaat çalışmaları tamamlandığında Halfeti ilçesi modern bir tesise kavuşacak. Öte yandan vatandaşların hizmetine sunulacak mezbaha ile etler sağlıklı ortamlarda kesilecek ve vatandaşlar hijyenik tesislerde kesilen etleri gönül rahatlığıyla tüketebilecek.

BOZOVA MEZBAHA İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

Şanlıurfa'da hayvancılığın geliştirilmesi ve vatandaşların daha sağlıklı koşullarda kesilen etlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilçelerde son teknolojik aletlerle donatılan mezbahalar inşa ediyor.

Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde inşa ettiği modern mezbahalarla bir yandan hayvancılığı kalkındırmak, diğer yandan vatandaşların daha hijyenik ortamda kesilen etlere ulaşması hedeflenirken Bozova ilçesinde yapımına başlanan mezbaha inşaatı hızla yükseliyor.

Bozova ilçesinin hizmetine sunulacak Mezbaha ile kesimler daha seri ve daha sağlıklı bir şekilde yapılacak. İnşaat çalışmalarının büyük bir özveri ile devam ettiği Bozova Mezbahasının yüzde 50'lik kısmı tamamlandı. Mezbahanın kısa süre içerisinde tamamlanarak Bozova halkının hizmetine sunulması hedefleniyor.

400 metrekare alan üzerine kurulu modern tesis içerisinde aynı anda birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Ayrıca tesiste soğuk hava depoları, kesim hücresi, hayvan indirme rampaları ve idari alanlar da yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR, ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

Vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla saha araçlarına yenilerini ekleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki yatırımlarını sürdürerek araç filosunu güçlendirdi.

11 iş makinesi ve 28 kamyon olmak üzere toplamda 39 yeni aracı bünyesine katarak vatandaşların hizmete daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, özellikle yol yapım ve diğer her türlü çalışmalarda kullanılacak yeni araçlarla Şanlıurfa'nın gücüne güç katacak.

Yeni yol açma, bakım ve onarım, altyapı çalışmaları, asfalt gibi çalışmaları gerçekleştirmek hızlı ve daha kaliteli hizmet sunabilmek adına filosuna yeni araçları da ekleyerek 7/24 sahada olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda kent merkezi ve ilçelerde hummalı bir çalışma yürütüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin araç filosuna kattığı 4 Greyder, 1 adet yükleyici (Loder) , 1 adet kazıcı yükleyici (Beko Loder), 28 Adet Damperli Kamyon, 1 Adet Paletli Ekskavatör, 1 Adet Lastik Tekerlekli Ekskavatör ve 3 Adet Bakım Onarım Silindiri ekiplerin kontrolünde vatandaşa hizmet için çalışmalara başlamak üzere sahaya çıktı.