İLKHA/ Suriye'deki iç çatışmalardan kaçarak İdlib'in Türkiye sınırına yakın bir noktada yaşamaya başlayan Suriyeli muhacirler, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar.
Kar yağışı, soğuk hava ve fırtına gibi nedenlerden dolayı çocukların donarak öldüğü zor koşullarda yaşayan aileler, başlarını sokacakları sıcak bir yuva istiyorlar.
Olumsuz şartlardan özellikle çocuklar çok etkileniyor. Yakacak bulamayan aileler, çevrede buldukları nesneleri yakarak ısınmaya çalışıyor. Çadır kentlerde yaşam özellikle geceleri çekilmez bir hal alıyor.
İHH Şanlıurfa Temsilciliği tarafından İdlib'de yaşanan drama dikkatleri çekmek amacıyla 'Kış kapıda yalnız bırakma' sloganıyla yardım kampayası başlatıldı.
Yardım kampanyasını duyan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Yusuf Karael (7) , yardım kampanyasının düzenlediği noktaya gelerek kumbarasındaki paraları ve oyuncakları İdlib'deki çocuklara bağışladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Siverek Temsilcisi Cevdet Ökenek, 'Yusuf kardeşimiz, İdlib'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak babasına kumbarasındaki paraları ve oyuncakları İdlib'deki çocuklar için bağışlayacağını söylemiş. Yusuf, bugün yardım noktamıza gelerek kumbarasındaki paraları ve oyuncakları İdlib'deki çocuklara bağışladı. Örnek davranışından dolayı kendisini tebrik ediyorum.' ifadelerini kullandı.