İLKHA/ Öğrenci ve işçi gibi toplu taşıma yapan servislerinin yeterince denetlenmediği ile ilgili çok fazla şikayet aldıklarını vurgulayan Şanlıurfa Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için denetimlerin daha sık yapılması gerektiğini belirtti.

Serviste şoförün öğrenciler için örnek biri olduğunu belirten Yıldız, şoförün serviste uygun davranışlar sergileyerek öğrencilere doğru örnek olması gerektiğini ifade etti.
Öğrenci servislerinin can taşımasından dolayı denetimlerin daha kapsamlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, konu ile ilgili konuştu.

'Okul servisleri hayat taşıyor'
Geleceğe ışık saçan öğrencilerin servis ile taşınırken dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Yıldız, 'Okul servisleri hayat taşıyor. Öğrenciler, bizler için olmazsa olmazdır. Geleceğe ışık saçan öğrenciler, taşınırken dikkatli olunulmalıdır. Sabah okula giden öğrenciler zamanında evden alınmalıdır. Şoförler, öğrencileri kara kışta dışarıda bekletmemelidir. Yine şoförler, servis içerisinde emniyet kemerini bağlamalı, sigara ve benzeri şeyleri kullanmamalı ve araç kullanırken telefonla meşgul olmamalıdır. Bu kurallar hem kendileri hem de öğrenciler için son derece önemlidir. Şoförler, öğrenci servisi kullanırken trafik ışıklarına da dikkat etmelidir.' dedi.

'S plakalı servisler, okul araçlarını temsil eder'
Servis sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla servislerin denetlendiğini belirten Yıldız, 'Öğrenci servisleri, çocuklarımız mağduriyet yaşamaması için denetleniyor. Öğrenci servisleri denetlenirken araçlarda gereken şeylerin eksiksiz olması gerekiyor. Öğrenci taşıyan servis şoförleri, serviste hijyen ortamını sağlaması gerekmektedir. Araç bakımlarını yapmaları, SRC belgelerini bulundurmaları ve ehliyetlerinin mutlaka olması gerekiyor. Şoförler, araçlarının 's' plakalı olmasına dikkat etmeli. S plakalı servisler, okul araçlarını temsil eder.'şeklinde konuştu.

'Öğrenci servislerinin denetimi sık sık yapılmalıdır'
Öğrenci servislerinin sık denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, 'Öğrenci servislerinin denetimi emniyet güçleri tarafından yapılmaktadır. Öğrenci servislerinin denetimi sık sık yapılmalıdır. Okul servisleri can taşıyor. Ebeveynler olarak çocuklarımızı servislere teslim ediyoruz. Öğrenci servisleri hayat taşıyor, bundan dolayı çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okullarına teslim edilmeleri için denetim kurallarına dikkat edilmelidir.' diye konuştu.

'Öğrenci servislerinin sık denetlemesi gerekmektedir'
Öğrenci servislerinin denetlenmediğine dair çok şikayet aldıklarına dikkat çeken Yıldız, 'Röportajı vermemizin en büyük amacı; okul servislerinin denetlenmemesi üzerinedir. Öğrenci servislerinin denetlenmemesi konusunda çok şikayet almaktayız. Özellikle bu şikayetleri, öğrenci velileri yapıyor. Olumsuz bir şey yaşanmaması için emniyet güçlerinin öğrenci servislerini sık denetlemesi gerekmektedir. Öğrenciler, bizler için son derece önemlidir. Öğrenci servislerinde bulunan öğrencileri riske atmamak açısından denetimlerin biraz daha kapsamlı olmasını talep ediyoruz.' dedi.

'Şoförler, zamanla yarışarak değil de zamanında görevlerini yapmalıdır'
Öğrenci taşıyan şoförlere kurallara uymaları noktasında çağrıda bulunan Yıldız, 'Öğrenci servislerimiz, maalesef okul ve yaya geçitlerinde biraz daha duyarlı olmalıdırlar. Belirlenen hız limitlerine uymalıdır. Şoförler, zamanla yarışmamalıdır. Servis şoförleri, ne yazık ki zamana karşı bir yarış içerisine giriyorlar. Daha fazla öğrenci alma modunda çalışıyorlar. Şoförler, bu tür etkenlerden uzak durmalıdır. Sonuçta; bir ailenin en değerli ve büyük bir yükünü taşıyorlar. Şoförler, zamanla yarışarak değil de zamanında görevlerini yapmaları gerekiyor. Sağlıklı bir şekilde de öğrencilerin taşımasını yapmalarını önemle arz ederim.' ifadelerini kullandı.
'Şoför, araçta örnek kişidir'
Toplu taşıma yapan şoförlerin eğitim alması gerektiğini belirten Yıldız, 'Yolcu taşıyan şoförlerimizin birer eğitime tabi olmalarının gerektiğini düşünüyorum. Şoför, araçta örnek kişidir. Örnek kişi olduğundan dolayı araçta sigara kullanmalalı, telefon kullanımına ve uygunsuz davranışlar yapmamaya dikkat etmelidir. Kurallara uyulmadığı takdirde araç içerisindeki öğrenciler de şoförden etkilenebiliyorlar. Toplu taşıma yapan servis, öğrenci ve işçi taşımacılığı yapan araçların denetimlerinin biraz daha sık yapılmasını talep ediyoruz.' şeklinde konuştu.