Haber Merkezi / Şanlıurfa Ticaret Borsası'nda yılın ilk mahsülü olan arpa satışa sunuldu. Arpa üreticisi Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından altın ile ödüllendirildi.
Yılın ilk ürününü satmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ilk arpa üreticisi olan Hasan Güneş'e teşekkür etti.
Buğday Pazarı Esanfı Mehmet Bozan Melik'in çiftçilerinden Hasan Güneş'in, arpayı Harran ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi'nde yetiştirdiğini kaydeden Başkan Kaya, ürünün Hasan erdil tarafından yüksek bir fiyata alındığını fakat satışın sembolik olduğunu ve piyasanın etkilenmemesi için fiyatı açıklamayacaklarını söyledi. Güneş'i tebrik ederek kendisine başarılar dileyen Başkan Kaya, yeni sezonun hayırlı olmasını ve tüm üreticilere bol kazanç getirmesini temenni ettiklerini söyledi.
Çiftçi Hasan Güneş ise; ilk ürününü satmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek tüm çiftçilere bol kazançlı bir yıl diledi. Güneş, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Zahireciler Odası Yönetim Kurulu üyesi Celal Melik tarafından altın ile ödüllendirildi.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Buğday Pazarı Satış Salonu'nda gerçekekleştirilen satış törenine Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Aydın, Ali Çiçek , Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan, Zahireciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Celal Melik ve borsa üyeleri katıldı.