Bekir POLAT/ Akçakale Yolu üzerindeki eski Ziraat Fakültesi arazisinde Eyyübiye Belediyesi'ne tahsis edilen 180 bin metrekarelik devasa bir alanda yapımına başlanan Millet Bahçesi'nde sona yaklaşıldı. Genel ekseriyeti dezantajlı 400 bin nüfusun yaşadığı Eyyübiye İlçesine 'Nefes' aldıracak proje bünyesinde pek çok sosyal donatıyı barındırıyor.
Başkan Yardımcıları ve Teknik Personelle birlikte, projede devam eden ağaçlandırma, çimlendirme, inşaat ve aydınlatma çalışmalarını yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, geride bıraktığı 3 yıllık görev sürecinde vatandaşlara verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini vurguladı.

EYYÜBİYE'NİN PRANGALARINI KIRDIK
Eyyübiye Millet Bahçesi'nin seçim vaatlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Kuş, 'O gün bizlere güldüler, inanmadılar. Çünkü Eyyübiye'ye hiçbir şeyi yakıştırmıyorlardı. 180 dönümlük Millet Bahçesi'nin Eyyübiye'ye çok lüks olduğunu söylediler. Eyyübiye'yi kafesinden çıkarmak istemediler. Ama biz prangaları kırdık, kafesi açtık ve Eyyübiyeli kardeşlerimize en güzel hizmeti getirmenin gayreti içerisinde olduk' diyerek yeni ve güçlü bir Eyyübiye için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

AĞUSTOS AYINDA AÇILMASI HEDEFLENİYOR
Millet Bahçesi çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini aktaran Başkan Mehmet Kuş, 'Artık Eyyübiyeli kardeşlerimizin 180 dönümlük Millet Bahçesi var. Bu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük Millet Bahçesi. Türkiye'nin de en donanımlı üçüncü Millet Bahçesi. Eyyübiye'ye gerçekten çok yakışacak. Eyyübiye Millet Bahçesini Ağustos ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Eyyübiyeli kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun' diyerek sözlerini tamamladı.
Yapısal peyzajı, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları tamamlanan Eyyübiye Millet Bahçesi'nde, mesire alanları, çocuk oyun parkları, sosyal donatılar gibi müştemilatlar yer alıyor.