HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, girdi maliyetlerinin artması ve pamuk fiyatlarının düşmesinden dolayı çiftçilerin çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 3 günlük Şanlıurfa programı kapsamında kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Yapıcıoğlu Urfa ve Türkiye gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Parti olarak halk ile iç içe olduklarına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Takip edenler yakinen bilirlerki sadece seçim döneminde değil, memleketi sürekli dolaşıyoruz. Sorunları birinci elden, doğrudan dinlemek için gayret sarf ediyoruz. Bunu yapmak aslında bizim hem siyasi hem de muhalefet anlayışımızı ortaya koyuyor. Bununla birlikte çözüm önerisini de, sorunları çözme makamı olan icra makamına halk namına iletiyoruz. Sorunların takipçisi olarak milletimizin avukatlığını ve temsilciliğini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GAP'ın sulama projeleri bir an önce tamamlanmalı"

Şanlıurfa'nın tarımın başkenti olduğuna ve çok ciddi bir tarım potansiyeli barındırdığına vurgu yapan Yapıcıoğlu, "GAP ilk başladığında sulama projesinin bitmesi halinde 3 milyona yakın insanın burada istihdam edileceği dile getirilmişti. Enerji alanındaki yatırımlar tamamlanmasına rağmen maalesef özellikle Siverek, Hilvan ve Viranşehir'deki tarım arazilerinin sulanması ile ilgili projeler tamamlanmadı. Bu durum ciddi bir sorun olarak çiftçilerimiz tarafından dile getiriliyor. Elektrikle sulama giderlerinin çok artması ve önceki yıllara göre pamuk fiyatının düşmesinden dolayı çiftçilerimiz çok ciddi sıkıntılar çekiyor. Daha önce dile getirdiğimiz gibi GAP'ın sulama projelerinin de bir an önce tamamlanması ve toprağın su ile buluşturulması gerekir. Sulama projelerinin ne zaman bitirileceği bilgisi mevcut değil" şeklinde konuştu.

"Siverekliler ellerinden alınan il hakkının iadesini istiyor"

Sivereklilerin il talebine değinen Yapıcıoğlu, "Siverek daha önce vilayet iken ilçe statüsüne düşürüldü. Siverek ziyaretimde vatandaşlar Siverek'in il yapılması konusunu dile getirdi. Vatandaşlar, Siverek'in il yapılmasını istiyor. Bazı vatandaşlar ise Siverek'in zaten eskiden il olduğunu, ellerinden alınan il hakkının iade edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kardeşlerimizin sözcüsü olarak Sivereklilerin bu taleplerini dile getirmiş olalım." diye konuştu.

"Urfa'da hematoloji uzmanı ve kan merkezi yok"

Şanlıurfa'da kan hastalarının sorunlarına vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanımız ile görüşmemizde, kan hastalıkları ile mustarip olan çocukların taze kana olan ihtiyaçları ile ilgili ciddi sorunlar yaşadıklarını, kan merkezinin Gaziantep'te olmasından dolayı bu sorunun büyüdüğünü dile getirdi. Urfa'da Hematoloji Uzmanı ve kan merkezi olmaması çok ciddi sorunlara neden oluyor. Bu sorunu da burada dile getirmeyi vazife biliyorum. "dedi.

"Hızlı Tren Urfa'dan Hicaz'a kadar uzanmalı"

Şanlıurfalıların hızlı tren ile ilgili beklentilerini dile getiren Yapıcıoğlu, "Hükümetin yapacağı yatırımlarla ilgili bazı haberler son günlerde basına düştü. Özellikle Ulaştırma Bakanlığı'ndan hızlı trenle ilgili Ankara-Sivas arası mesafenin 12 saatten 2 saate düşeceğinden bahsediliyor. Şanlıurfa'nın da bu yönde bir talebi var. Gaziantep'e kadar gelecek olan hızlı trenin neden Urfa'ya uğramadığı sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. Urfalılarda hızlı trenin Urfa'ya kadar gelmesini, hatta buradan Hicaz'a doğru döşenecek hızlı tren hattının Şanlıurfa'yı çok hızlı bir destinasyon haline getireceğini söylemek mümkündür. Şanlıurfa tarımın başkenti ama bir yönüyle de Peygamberler Şehri'dir" ifadelerini kullandı.

Haber – Kamera – Montaj: Abdurrahman D. UĞURLU