Tuğba Polat

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Oda Başkanı ve Turist rehberi olarak Şanlıurfa'nın tanıtımını her platformda yapan Müslüm Çoban bu sefer çiftçi olarak paylaştığı video ve resimler ile Urfa Fıstığının tanıtımını gerçekleştirerek fıstığın anavatanının Şanlıurfa olduğunun altını çizdi.

Turist Rehberi ve Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Oda (ŞURO) Başkanı olarak Şanlıurfa'ya ve bölgeye gelen misafirlere ve bulunduğu her Platformda Şanlıurfa'nın tanıtımını yapan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban bu sefer kendilerine ait fıstık bahçesinde Urfa fıstığının hasadında paylaştığı video ve fotoğraflar ile yine Şanlıurfa'nın tanıtımını yaptı.

Fıstığın ilk ekildiği yer Esemkulu köyüdür

Müslüm Çoban yaptığı paylaşımda Türkiye'de üretilen baklavalık ve kuru yemişlik fıstığın ilk ekildiği yerin Şanlıurfa/ Esemkulu Köyü olduğunu belirterek; Fıstık ilk olarak bu topraklarda üretildi. Tarım Bakanlığının verilerine göre en çok fıstık üretilen il Şanlıurfa'dır. Sonra Gaziantep ve Siirt gelmektedir' diyerek fıstığı anavatanın Şanlıurfa olduğunun altını çizdi.