Haber Merkezi / Haliliye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Devteyşti Okuma Salonu açıldı.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın eğitime önem verilmesi yönündeki talimatlarıyla geleceğin teminatı olan gençlerin faydalanacağı Okuma Salonu, Devteyşti Mahallesine kazandırıldı. Açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın yanı sıra, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Devteyşti Mahalle Muhtarı Tahir Kına, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.
Gençlerin sessiz ve nezih bir ortamda geleceğe daha emin adımlarla hazırlanması için Devteyşti Mahallesine kazandırılan 100 kişi kapasiteli Okuma Salonunun açılışında konuşan Başkan Mehmet Canpolat, her zaman geleceğe yatırım yapacaklarını ifade etti. Başkan Mehmet Canpolat, konuşmasında şunları kaydetti:
"Devteyşti Mahallemiz, Şanlıurfa'nın ve Haliliye'nin en büyük Mahallesi. Yaklaşık 60 bine yakın nüfusu var. Mahallemiz nasıl ki, 2019 öncesi bizim için önemliydiyse, söz vermiştik. Bütün hizmetler ilk buradan başlayacak, fark kalmayacak diğer mahallelerden demiştik. Şu anda 2022'deyiz ve fark kalmadı. Gençliğe yatırım, geleceğe yatırım sloganı ile hareket ediyoruz. Yaş sınırı gözetmeksizin, Okuma Salonlarımız ile milletimize hizmet etmek istiyoruz. Devteyşti Mahallemize devasa bir yeşil alan demiştik, Millet Bahçemiz yüzde 99 oranında bitti. Cumhurbaşkanımızın inşallah buraya teşriflerinde açılışını yapmış olacağız. Buraya hastane sözü vermiştik, bu ay sonuna kadar poliklinik hizmetleri başlamış olacak. Bölgemiz daha güvenli hale gelsin demiştik, Haliliye'mize İlçe Emniyet Müdürlüğü yakışır demiştik, Ahmet Yesevi Mahallemizde de kazı çalışmaları başladı. Şu anda da, Devteyşti Okuma Salonumuzdayız. İlçe Müftümüzle burayı Okuma Salonu'na çevirelim dedik. Ne yapıyorsak gençlik için, gelecek için yapıyoruz. İnşallah bu hususla ilgili bizler de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde, AK Belediyecilik yolunda sizlere hizmet etmeye gayret edeceğimizi, gönüllerde olmaya devam edeceğimizi ve en önemlisi dualarınıza talip olduğumuzu ifade eder, teşekkür ederim."
Başkan Mehmet Canpolat'a Devteyşti Mahallesine Okuma Salonu kazandırdığı için teşekkür eden Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, "Haliliye Belediye Başkanımızın şahsında, Haliliye Belediyemize eğitime vermiş oldukları katkıdan, sunmuş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu açılış çok önlemli bir haftada yapılıyor. Bu hafta Öğretmenler Günü. Bu açılışın bu hafta yapılması açılışa anlam katıyor. Eğitim bizim öncelikli alanlarımızdan. Şanlıurfa genç bir nüfusa sahip, eğitime her geçen yıl çok daha fazla önem vermemiz gerektiğini bilicinde olmamız gerekiyor. Belediye Başkanımıza, Devteyşti Mahallemize böyle bir alan açtığı için teşekkür ediyorum. Okuma Salonumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat da, "Sayın Mehmet Canpolat Başkanımız, özellikle geldiği günden beri özellikle gençlere, kadınlara yönelik ciddi anlamda, dezavantajlı bölgelerin önünü açar oldu. Bu konuda Başkanımız canla başla her gün sahada ve hep halkıyla beraber. AK Parti belediyeciliği böyle bir şey. Tüm başkanlarımızla birlikte şehre hizmet yolunda devam ediyoruz. Gençlerin kullanacağı bu alanın Millet Bahçesi'nin yanında olması da çok önemli. Gençlerin bu mekanı boş bırakmayacağına inanıyorum" diye konuştu.
Devteyşti Mahalle Muhtarı Tahir Kına ise mahalle sakinleri adına Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkür ederek, "Devteyşti'nin hizmetçisi olarak bugün Okuma Salonumuzu kazandıran Belediye başkanımı Mehmet Canpolat'a teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Devteyşti Okuma Salonu kurdelelerin kesilmesiyle hizmete sunuldu.