Seyfullah Polat

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Şanlıurfa'da Dijital Gösterim Merkezi açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, kamuoyunu bilgilendirme, farkındalık yaratma ve Milli birlik ve beraberliği diri tutma amacıyla teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak hazırlanan video ve belgesel çalışmalarını vatandaşlara sunmak, üç boyutlu hologram teknolojisi, dijital gerçeklik (VR) videolarının yanı sıra video haritalama (mapping) teknolojisi kullanılarak hazırlanan dijital sergileri vatandaşların dikkatine sunmak amacı ile 5-6 ilde kurulan Cumhurbaşkanlığı Dijital Gösterim Merkezi Şanlıurfa'da da açıldı.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde kurulan Merkezin açılışına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Erdoğan Güvel'in yanı sıra Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Basın Kuruluşlarını temsilcileri ve kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Açılış törenin ardından bir süre video sunumlarını seyreden Protokol üyeleri vatandaşları yaklaşık 1 yıl faaliyette bulunacak olan Merkezi ziyaret etmeye davet etti.