Haber Merkezi / Tüm mobil uygulama marketlerinden indirilebilen uygulama ile teknolojiden faydalanılarak, Şanlıurfa ilinin tarih, kültür, eğitim, sanat, turizm, tarım vb. konularda insanların eğlenerek doğru bilgi edinmelerini sağlanması amacıyla Şanlıurfa'nın sahip olduğu tüm değerlerin tanınması, şehrin kültürel ve turistik gelişimine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Online olarak oynanabilen Bilgi Yarışmasında toplamda 12 soru bulunuyor. Özenle seçilmiş geniş soru havuzu ile her oyunda farklı sorular yarışmacıların karşılarına çıkıyor.
Yarışmacıların 4 joker ve 7. sorudan sonra tanıtım videosu izleyerek yarışmaya devam etme hakkı bulunuyor. Ay içerisinde yarışmaya katılan her bir yarışmacı birden fazla oyun kazanmış olsa dahi o ay içerisinde bir kez çekilişe katılma hakkı kazanıyor.
Temmuz ve Ağustos aylarında toplamda 1512 kişinin cihazına indirdiği ŞURKAV 'Kültür Bilgi Yarışması' mobil uygulamasında, Ağustos ayında il içinden 299 kişi, il dışından 51 kişi yarışarak, çekilişe katılmaya hak kazandı.
ŞURKAV Yönetimince yapılan 2021 yılı Ağustos ayı hediye çekilişi sonucu, ödül kazanan isimler belirlendi.