İLKHA/ Hastanede oluşan uzun kuyruklar ve yaşanan yoğunluk nedeniyle çocuk doktorları randevusuz hasta kabul etmeme kararı aldıkları belirtildi.
Akçakale Devlet Hastanesinde çocuk polikliniği hekimleri oluşan yoğunluk nedeniyle hasta kabul etmeyerek hastaları acil servise yönlendirdiği iddia edildi.
Vatandaşlar, ise acil servislerde pratisyen hekimlerin çocuk sağlığından fazla anlamadığını bu nedenle Şanlıurfa il merkezindeki hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını söylediler.
Acil servise giden kimi hastalar ise yoğunluk sebebi ile saatlerce sıra beklemek zorunda kaldığını sosyal medya hesaplarından tepki göstererek seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.
Mustafa Ok isimli vatandaş sosyal medya hesabından hastanedeki yoğunluğa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: 'Yer Akçakale Devlet Hastanesi, hasta yoğunluğundan dolayı oturacak yer yok. hastane pislikten geçilmiyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum.'
Uzun süre hastanede tedavi olmak için beklediğini söyleyen Salih Ağ, 'El İnsaf Akçakale Devlet Hastanesinde muayene olmak için 1 saat 40 dakika bekledi. El İnsaf buna bir çözüm.' diyerek tepkisini dile getirdi.
Mahmut Ok da sosyal medya hesabından, 'Neden susuyorsunuz neden bu durumu dile getirmiyoruz. Bu hepimizin sorunu hastalandığımızda hepimizin geldiği yer Akçakale Devlet Hastanesi. Bunu hakkediyor muyuz?' diye sordu.