İshak Polat

Türkiye Jokey Kulübü (TJK)'nün engelli çocukların tedavisine alternatif olarak hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi At'la Terapi Merkezi, Şanlıurfa Hipodromunda açıldı

TJK'nın Sosyal Sorumluluk Projesi olarak hayata geçirdiği 'At'la Terapi Merkezi' nin beşincisi İstanbul Veliefendi, Diyarbakır, İzmir Şirinyer ve Bursa Osmangazi hipodromlarının ardından Şanlıurfa Hipodromu'nda engelli vatandaşların hizmetine açıldı.

Şanlıurfa Hipodromu'nda düzenlenen açılış programına eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, TJK Yönetim Kurulu Üyeleri, Engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

At binmek psikolojik bir terapidir

Program çerçevesinde ilk olarak At'lı dayanıklılık yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından açılış konuşması için kürsüye çıkan TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci Türkiye'de faaliyet gösteren At'la Terapi Merkezleri hakkında bilgi vererek; Bu terapi özellikle Down Sendromlu ve ortopedik engelli çocuklarımız için müthiş bir terapidir. Bu merkezler ile aynı zamanda sağlıklı bir toplum için at binmenin önemine değiniyoruz. At günlük hayatımızda psikolojik tedavi unsuru olan bir canlıdır. Dolayısı ile at binmeyi tüm vatandaşlarımıza öneriyoruz' dedi. TJK'nın at ve at binme konusundaki faaliyetlerine değinen Ekinci aynı zamanda kadınlara seyislik eğitimi konusuna da vurgu yaparak istihdam konusunda katkıda bulunduklarını dile getirdi. Şanlıurfa'da atçılık sporunun gelişmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Ekinci, Şanlıurfa'dan bir cirit takımı çıkartılması çağrısında bulundu.

Şanlıurfa önemli bir Arap atı üretim merkezidir

Açılış konuşmaları kapsamında kürsüye çıkan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, at'ın insan hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek ; At hayatımızda ve kültürümüzde önemli bir yer tutmaktadır. Atlı spor sadece belirli bir zümrenin ve ekonomik geliri yüksek kesimin uğraştığı bir spor alanı değildir. Dolayısı ile tüm vatandaşlarımızın yapabileceği bir spor dalıdır. Bu manada Şanlıurfa tarihten bugüne önemli bir Arap atı üretim merkezidir. Özellikle atlı sporların Şanlıurfa'da gelişmesi konusunda Şanlıurfa Hipodromu önemli bir merkezdir ve bütün vatandaşlarımızı buraya gelerek atlı sporlar ile ilgilenmesini umut ediyoruz' diyerek at'la terapinin insan yaşamında ve engellilerin rehabilitasyonundaki önemine vurgu yaptı.

Protokol konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından ' Şanlıurfa At'lı Terapi Merkezi' nin açılışı gerçekleştirilerek engelli çocuklar atlara bindirilerek gezdirildi. Törene katılan engelli çocukların aileleri ise yaptıkları açıklamada böylesi bir merkezin Şanlıurfa'ya kazandırılmasından dolayı başta TJK olmak üzere ilgili kurum, kuruluşlara ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.