Seyfullah Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.' nin Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Şanlıurfa'nın büyük turizm potansiyeli olmasına rağmen bu potansiyeli iyi yönetemediğini dile getirdi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş 2021 yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Uzun, ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen ve 17 Hissedar kurum, kuruluş temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uncu; covid- 19'a rağmen çalışmaya devam ettik

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, panedemi sürecinin turizmi kötü etkilediğini belirterek; Bu süreçte planladığımız bir çok şeyi hayata geçirme konusunda her ne kadar sıkıntı yaşasak bile Şanlıurfa turizmini dünya çapında tanıtmak adına Jeopark Projesi, Şanlıurfa ve İlçelerinin turizm potansiyellerini ortaya çıkartacak Turizm Çalıştayları, takı tasarımları, Tv Programları gibi bir çok başarılı çalışmayı gerçekleştirdik. Bu çalışmaları yaparken kurumumuz personelinin büyük çoğunluğu covid-19'a yakalandı. Ama bu bile bizim çalışmalarımızı bir nebze etkilemedi. İnşallah pandeminin ektisini azaltması ve normale dönme sürecinde bu çalışmalar artarak devam edecektir' dedi.

Mehmet Uncu yaptığı sunumda da Göbeklitepe'den Karahantepe'ye Gastronomi turizmden Müzik Turizmine kadar bir çok alanda yapacakları çalışmalar ve kurumun gelir giderleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Vali Erin; Turizm potansiyelimizi iyi yönetemiyoruz

Daha sonra kürsüye çıkan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel, gastronomi gibi bir alanda çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek; Şanlıurfa Göbeklitepe, Karahantepe, Sefertepe, Nevali Çori gibi neolotik eserlerin yanı sıra Hz. İbrahim, Hz. Eyyüp, Hz. Musa, Hz. Şuayp peygamberlere ev sahipliği yapmış önemli bir inanç merkezidir. Gastronomiden müziğe, doğa turizminden kültür turizmine kadar dünyada eşi benzeri olmayan kültür hazinelerine ev sahipliği yapmaktadır. Ama maalesef kurum ve kuruluşlar arasındaki kopukluk, iletişim eksikliği ve yetki karmaşası yüzünden bu potansiyeli doğru ve iyi bir şekilde yönetemiyoruz. İnanç turizminin merkezi olan Balıklıgöl ve çevresindeki alt yapı eksiklikleri, meydan ve kaldırım işgalleri bu şehire yakışmadığı gibi turizme de önemli sekte vurmaktadır. Bunlar bu şehire yakışmamaktadır. Turizmde yetki karmaşasını engellemek, bu potansiyeli istişare ile yönetmek adına geniş katılım ile Şanlıurfa Turizm A.Ş.'yi kurduk İnşallah önümüzdeki süreçte bu potansiyeli en iyi bir şekilde yönetmek ve işlemek adına önemli adımlar atacağız' diyerek yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından geçilen gündem maddelerinin oylanmasının ve dilek – temennilerin ardından Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sona erdi.