Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa’nın Türkiye ve bölge için çok önemli bir şehir olduğunun altını çizerek; “Şanlıurfa, tarım ve turizm potansiyeliyle Türkiye'nin önemli illerinden biridir. Şanlıurfa’nın bu potansiyelini orta çıkartmak için gayret sarf ediyoruz.
Turizm alanında Bakanlığımız ile bir Turizm Master Planı hazırlanması konusunda bir fikir birliğine vardık. Şanlıurfa sahip olduğu tarihi, kültürel değerleri ile gerçekten de Turizm potansiyeli yüksel olan bir şehir. Bunun yanı sıra sahip olduğumuz tarım potansiyeli zaten tartışılmaz. GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’da sulama yatırımlarının tamamlanması için gayret sarf ediyoruz ve bunun için GES projelerini devreye aldık. Cazibe sulamanın olduğu yerlerde sıkıntı yok ama pompaj sulamanın hayata geçirilmesinde çeşitli sebeplerden dolayı gecikme olana yerlerde özellikle benim gündeme getirdiğim GES Projeleri hızla devreye giriyor ve enerji kesintileri gibi sorunlar çözülmeye çalışılıyor” dedi.
Cevheri bu alanlarda kendilerine iletilen sorunların çözümü için sürekli olarak yetkililer ile görüşme halinde olduklarını da dile getirdi.
Eğitim alanında Şanlıurfa'nın ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar devam ediyor
Şanlıurfa’nın en değerli potansiyelinin genç nüfus olduğunu ve gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek; “ Şanlıurfa Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehri ve Türkiye’nin en hızlı nüfus artışına sahip. Bir eğitimci olarak benim en değer verdiğim nokta eğitim. Gençlerimizin eğitimi için ihtiyacımız olan eğitim altyapısının oluşturulması ve yeni dersliklerin yapılması ve öğretmen açığımızın kapatılması için tüm gayreti sarf ediyoruz” diyerek eğitim, sağlık alanında AK Parti Hükümetinin Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımları anlattı.
Hızlı tren ve raylı sistem gibi ulaşım projelerini devreye alacağız.
Sorulan soru üzerine Şanlıurfa’nın ulaşım sorunlarına ve yapılan çalışmalar hakkında da görüşlerini açıklayan Cevheri; “Şanlıurfa özelinde aslında karayollarında büyük bir oranda sorunları çözdük. Ama Şanlıurfa- Suruç- Birecik duble yolu, Akçakale, Viranşehir çevre yolları gibi projelerde çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı tren konusunda bu projenin takipçilerinden biri benim. Bu projenin 2017 yılında ilk ihalesi yapıldığında yakın takip edenlerdenim. 2022 yılında proje bitti. Çeşitli sebeplerden dolayı hızlı tren projesi gecikti ama hedefimiz 2028 yılında bu hattın devreye alınmasını bekliyoruz inşallah.
Bunun yanı sıra hafif raylı sistemi de Şanlıurfa’nın gündemine almak istiyoruz. OSB’den Üniversiteye kadar raylı bir sistemin yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız ile bunun da istişarelerini yapıyoruz. İnsanlarınızın daha rahat, daha konforlu ve ekonomik bir şekilde seyahat edebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diyerek Şanlıurfa’nın ulaşım altyapısını geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.