GAPGündemi’nin canlı yayın konukları olan ve LGS’de 500 tam puan alarak Galatasaray Lisesini kazanan Yusuf Şiyar Doğan ve 90 sorunun 89’unu bilerek İstanbul Kabataş Erkek Lisesini kazanan Nisa Nur Gizligöl başarılarının arkasında yatan çalışma sistemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundular.

Doğan: Fedakârlığımızın karşılığını başarılı olarak fazlasıyla aldık

LGS’ye  5. Sınıftan itibaren hazırlandığını ve özellikle 8. Sınıfta çalışma temposunu gittikçe artırdığını belirten Yusuf Şiyar Doğan; “  LGS sınavına hazırlanırken özellikle son sınıfta tamamen sınava odaklandım. Soru çözümleri, kaynak taramaları, deneme sınavları neredeyse tüm günümüzü alıyordu. Bu süreçte öğretmenlerimiz tamamen bizlerle beraber bizim sınavda başarılı olmamız için ellerinden gelen tüm desteği verdiler. LGS sınavına hazırlanırken deneme sınavlarında 86 doğru 4 yanlış, 85 doğru 5 yanlış gibi sonuçlar alıyordum ve bunlar benim azmimi hiç kırmadı. Bende başarı için futbol, gezmek, köye gitmek, TV seyretmek gibi birçok sevdiğim şeyden feragat ettim. Ama benim yaptığım fedakârlık ailemin yaptığı fedakârlığın yanında hiç kalır. Ailem köye gider ama ben sınava hazırlanırken hemen hemen hiç gitmediler. LGS sınavına hazırlanırken herkes aynı gün aynı derse, etüde giriyor ama ben hafta sonları da tatil yapmadan çalıştım. Beni başarıya taşıyan şeyin herkes tatil yaparken benim hafta sonları da çalışmam olduğunu düşünüyorum. Sonuçta LGS sınavında 500 tam puan aldım ve sınava hazırlanırken yaptığım, ailemin öğretmenlerimin yapmış olduğu fedakârlığımızın karşılığını başarılı olarak fazlasıyla aldık” diyerek LGS’ye hazırlanan öğrencilere disiplinli çalışmalarını ve dikkatlerini dağıtacak şeylerden sınava kadar uzak durmalarını tavsiye etti.

Gizligöl; disiplinli çalışma ve fedakârlık başarıyı getirdi

LGS’ye kendisinin de 5. Sınıftan itibaren hazırlandığını belirten Nisa Nur Gizligöl ise başarısının arkasında yatan etkenlere ilişkin yaptığı açıklamada; “ LGS’ye hazırlanırken dikkatimi dağıtacak, tembellik yapmama sebep olabilecek her şeyi kısıtladım. Sosyal medyadan uzak durdum. Telefondan uzak durdum ve hala da bir telefonum yok. Bunun yanı sıra disiplinli bir çalışma ile süreç içerisinde eksikliklerimi öğretmenlerimin desteği ile kapattım ve bu beni başarıya taşıdı. Bu süreçte ise özellikle ailemin çok büyük desteğini gördüm ve onların bana karşı gösterdikleri sabır ve destekten dolayı aileme çok teşekkür ederim” diyerek başarının arkasında fedakârlık olduğunun altını çizdi.

Programa öğrencileri ile birlikte katılan Çamlıca Koleji Yönetim Kurulu Başkanı, Eğitimci Mehmet Ercan ise öğrencilerinin LGS’ye hazırlanırken uyguladıkları eğitim sisteminden örnekler vererek öğrencilerini fedakârlıklarından ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Kaynak: GAPGündemi / Tuğba Polat