AK Parti iktidarının ilk yıllarında Ankara tarafından pozitif destekler gören doğu illeri, yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte daha geniş bütçeler ve daha kapsamlı yetkilerle donatıldı. Kasım 2012 tarihli kararnameyle Büyükşehir olan Urfa'da; Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü olmak üzere 3 yeni merkez ilçeye kavuştuk.
**
Bakan faktörüne rağmen yeni ilçelere hazırlıksız yakalandı Urfa… Derme çatma kamu binaları, idareten anlaşılabilecek bir çözümdü. Ardından yetmedi. Mahalle aralarındaki ek binalarla 7 yıl geride kaldı.
**
Süreyi bizler gibi uzun bulanlar için Büyükşehir Belediyesi'ni de hatırlatmak isterim. Tahminen 1970'lerden bu yana aynı binada hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet binası için hazırlıklarını 2019 yılı içinde tamamlamayı hedefliyor.
**
Bu yazıyı kaleme almamızdaki maksat "Yıkmak" değil elbet. Mümkün mertebe yapıcı eleştirilerle ilgili kurumlara mesaj vermek istiyoruz. 17 yıldır büyük bütçelerle yol yürüyen Urfa, neden değişimi bu denli yavaş yaşıyor?
**
Şehrin kronik sorunları için bütçe sarf etmeden hayata geçirilebilecek pratik çözümler, neden ağır aksak yol alıyor? Barındırmış olduğu Suriyeli misafirleriyle nüfusu 2 Milyon 700 bine ulaşan Urfa'nın, yüzde 70-80'i gecekondulardan oluşuyor.
**
Konya, Kayseri ve kendimizi yarıştırmaya çalıştığımız Antep gecekondulaşmayla mücadelede örnek kentler olarak ön plana çıkıyor. Şehri yöneten idarecilerimiz, sosyal yaşamda pek çok problemin üreme merkezi olan gecekondu mahallelerimiz için herhangi bir proje öngörüyorlar mı?
**
Göreve başlayalı henüz 1 yıl olmadığının farkındayız. Pek çok şey için zaman gerekiyor. Öncelik sıraları, aciliyetler… Bunları anlıyoruz. Ancak gelecek adına da ümitvar mesajlar bekliyoruz.
**
Bir zamanlar kanalizasyonun açıktan aktığı mahallelere parke taşı döşeyen Belediye Başkanını baş tacı eden Urfalı, yeni dönemde insan muamelesi görmek ve insan gibi yaşamak istiyor.
Selam ve dua ile kalın sağlıcakla…
|