AA / Suriyeli avukat Enver Gitaf yaptığı açıklamada, PKK ve PYD'nin, Arap ve Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri Kandil'in de desteğiyle ellerinden alarak kendilerini göçe zorladığını söyledi.
PYD'nin tehcir politikasının amacının bölgede Kürt devleti kurmak olduğuna dikkati çeken Gitaf, şöyle konuştu:
"Bu bölgeler, Arap, Kürt, Türkmen ve Süryanilerin bölgesidir. Biz bölgenin halkı olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Suriye topraklarının bölünmesini istemiyoruz ve izin de vermeyeceğiz. PKK, ABD ve Rusya'nın da desteğiyle bizi evimizden, yurdumuzdan etti. Hatta Haseke ve Kamışlı'da ABD ve Rus komutanlarının PYD'ye yardım ettiğini biliyoruz. PKK'nın evlerinden ettiği Suriyelilere Türkiye kapılarını açtı ve her türlü yardımda bulundu. Suriyeliler adına Türkiye ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Burada ne kadar da iyi ağırlansak da kendi evimiz ve vatanımız gibi olmuyor. Bir an evvel kendi topraklarımıza dönmeyi umut ediyoruz."
Suriyeli İbrahim Kadir de terör örgütü PYD'nin kendilerini zorla evlerinden attığını anlattı.
PYD'nin tek taraflı federasyon ilan ettiğini duyduklarını, bunu asla kabullenmeyeceklerini belirten Kadir, "Biz asla ve asla Suriye topraklarının bölünmesini istemiyoruz. PYD bölgeye ilk geldiğinde halkı öldürmeye başladı ve en başta da annemi suçsuz yere katlettiler. Annem bir kadın, onlara ne zarar verebilirdi? Bütün dünya ülkelerinden PYD'nin devlet kurma çabalarına ve Suriye'nin bölünmesine izin vermemelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Talal Casım da terör örgütü PYD'nin baskısı sonucu ülkelerini terk ettiklerini kaydederek, PYD'nin kendi toprakları üzerinde federasyon kurmasını asla kabullenmeyeceklerini dile getirdi.
PKK ve PYD'nin bölgede terör estirdiğine dikkati çeken Casım, "PYD ve PKK terör örgütüdür ve bunu tüm dünyanın görmesini istiyorum. Bu terör örgütü şimdi de kalkmış, devlet kurmaya çalışıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ne pahasına olursa olsun, PYD'nin bizim toprağımızda federasyon kurmasına izin vermeyeceğiz" görüşünü paylaştı.